SKADET: Manchester Citys Carlos Tevez i duell med United-målvakt Edwin van der Sar og Nemanja Vidic. Tevez sliter med en skade, og kan gå glipp av neste møte mellom de to erkerivalene.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
SKADET: Manchester Citys Carlos Tevez i duell med United-målvakt Edwin van der Sar og Nemanja Vidic. Tevez sliter med en skade, og kan gå glipp av neste møte mellom de to erkerivalene.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATESVis mer

Skadet Tevez drar hjem til Argentina

Manchester-derbyet i fare.

||| (Dagbladet): Carlos Tevez har fått permisjon av Manchester City, og har fløyet til Argentina for å tilbringe noen dager med familien, skriver Guardian.

Tevez måtte forlate banen med skade under kampen mot Arsenal i helga, og det som først ble vurdert som en lårhøne har vist seg å være noe mer alvorlig.

Nå kan argentineren miste to uker med fotball, og dermed også gjensynet med gamleklubben Manchester United 10. november, skriver engelske aviser.

Hjemlengsel
Manager Roberto Mancini har bestemt at Carlos Tevez vil ha godt av å lege skaden hjemme hos familien i Buenos Aires, mot at han følger et treningsopplegg mens han er i Sør-Amerika.

Nyheten om hjemreisen kommer imidlertid en dag etter at Tevez' lagkamerat i City, Roque Santa Cruz, skapte overskrifter ved å uttale at 26-åringen har hjemlengsel, og ønsker å flytte tilbake til hjemlandet.

- Han ønsker å være blant folket sitt i Argentina. Familien, søsknene og døtrene hans er der. Når du føler at hjemlandet kaller deg tilbake, kan du fort bestemme deg for å gi opp alt og reise. Jeg tror likevel han kommer til å fullføre kontrakten med City før han flytter, sa Santa Cruz til Guardian.

Tevez selv snakket også om hjemlengsel da han i et intervju med News of the World nylig varslet at han leker med tanken på å slutte med fotball.

- Jeg begynner å bli en voksen mann nå, og jeg har begynt å tenke litt. For eksempel er jeg mindre tolerant som person nå enn jeg var for noen år siden. Tanken slår meg: Hva skjer om jeg slutter med fotball så lenge jeg har det bra med livet mitt? Og jeg snakker ikke bare om å slutte på landslaget, men med fotball. For øyeblikket vet jeg ikke om det vil skje om en måned, et år, tre år eller fem år, sa argentineren.

- Jeg ville elsket å kunne kose meg med fotballen. Jeg har spilt i England i fem år, og har ikke tilbrakt en eneste jul eller nyttårsaften med familien min. La én ting være klart, jeg nyter ikke livet som fotballspiller, sa han.

Svært sentral
Carlos Tevez har vært uhyre viktig for Manchester City i sesongåpningen, og kapteinens syv scoringer har gjort ham til toppscorer i klubben så langt.

Samtidig har det kommet rapporter om uoverensstemmelser med manager Roberto Mancini, som senest denne måneden bekreftet at de to havnet i krangel i pausen under kampen mot Newcastle, på grunn av uenighet om taktikken.

Uansett vil Tevez bli sårt savnet dersom han mangler når derbyet mot Manchester United kommer 10. november. I fjorårssesongen spilte angriperen hovedrollen, spesielt da han scoret i begge oppgjørene da lagene møttes i ligacupen.

Argentinerens høyst offentlige krangel med Gary Neville førte også til stor oppmerksomhet og advarsler fra det engelske fotballforbundet.