Skadetrøbbel for RBK

Ørjan Berg er en av tre RBK-spillere som er usikre mot Start etter smeller mot Brøndby. Les siste om lagene!

Rosenborg kom hjem fra Danmark i går ettermiddag. I dag tok Nils Arne Eggen og assistent Ola By Rise vareopptelling etter den viktige Champions League-kvaliken.

- Vi har ikke tatt ut et lag ennå, vi avventer litt. Både Ørjan Berg, Macbeth Sibaya og Janne Saaringen er usikre, sier By Rise til Dagbladet.no.

Berg tråkket over mot danskene, mens både Saaringen og Sibaya pådro seg smeller mot slutten av kampen onsdag.

- Ørjan er aktuell, så vi får se. Det ser ut som det kan gå bra med Janne, og vi får se an MacBeth. Det er to døgn til kamp, sier By Rise.

Keeperhelt Arni Gautur Arason spiller ikke mot Start. Han får hvile, og dermed gis U21-landslagskeeper Espen Johnsen etterlengtet spilletid.

Før avspark søndag leder RBK tabellen med tre poeng på Lyn. Med Molde to poeng bak igjen, har ikke trønderne råd til å tape mot bånnlaget Start.

- Vi har jobbet hardt for å komme dit vi er, så det skal vi ikke kaste bort, sier By Riise.

Avspark søndag kl. 16.00:

Bodø/Glimt - Lyn

Bodø/Glimt: Cato Hansen har strekk i låret, og Glimt regner det som 99 prosent sikkert at han ikke spiller. Også Vegard Sannes er usikker. Han sliter med kne og ankel. Bjørn Arne Lund er menisk- og korsbåndoperert og ute resten av sesongen. Stig Johansen er klar.

Lyn: Tommy Berntsen sliter med murring i låret, og først lørdag blir det avgjort om han er spilleklar. Johann B. Gudmundsson er fortsatt ute med skade. Ingen karantener.

Bryne - Brann

Bryne: Geir Atle Undheim er ute med karantene. Kenneth Giske, Peter Olofsson og Lasse Strand er alle skadet. Kenneth Høie er aktuell mellom stengene først i neste uke. Høie er leid inn fra Haugesund.

Brann: Robbie Winters var ikke spilleberettiget til kampen mot Suduva torsdag, men er aktuell nå. Det samme er islendingen Armand Björnsson, som ble hentet inn på lån fredag. Tommy Knarvik spilte en omgang mot Suduva og skal være klar. Nykommer Stig Haaland har lyskeproblemer og er usikker. Erlend Hanstveit er et annet usikkerhetsmoment, men han meldes på vei tilbake. Alex Valencia er definitiv ute sammen med Jonas Jonsson.

Moss - Molde

Moss: Rune Tangen skal lede laget etter at Erik Brakstad og Erland Johnsen i realiteten har fått sparken. De har fått tilbud om «lønnet ferie» ut sesongen. Laget har ingen karantener, og heller ingen nye skader. Hans Erik Ramberg og Thomas Solberg er langtidsskadet. Terje Høsøien er tilbake neste uke.

Molde: Trond Strande er skadet i låret og fortsatt ikke aktuell. Knut Anders Fostervold er ute for resten av sesongen. Andri Sigthorsson er tilbake i trening, men ikke med i troppen. Det er heller ikke Anders Hasselgård.

Sogndal - Odd Grenland

Sogndal: Ingen skader å melde. Rune Bolseth må sone karantene for tre gule kort.

Odd Grenland: Sveinung Fjeldstad kan få sin første kamp for Odd etter overgangen fra Ham-Kam. Kim Larsen har reist til Raufoss. Edwin van Ankeren må trolig stå over på grunn av en skulderskade. En annen angrepsspiller som er usikker, er Thomas Røed. Han sliter med leggen.

Stabæk - Viking

Stabæk: Omgangssyke herjer Stabæk. Før kampen mot Linfield i Nord-Irland torsdag måtte Peter Sand og Marel Baldvinsson kaste inn håndkleet. I dag var troppen på reisefot hjem til Oslo, og etter en lett trening lørdag vet trener Gaute Larsen mer. I tillegg til usikkerheten rundt influensa i troppen, fikk André Muri et kutt i øyet torsdag, mens Tommy Stenersen fikk en smell i ankelen. Laget har ingen karantener i eliteserien - verre er det i UEFA-cupen.

Viking: Målvakt Bo Andersen dro i dag til Spania for samtaler med Las Palmas. Dermed kan Frode Olsen få sitt comeback i Viking etter hjemkomsten fra Sevilla. Laget har ingen karantener. Viking møtte Vålerenga i cupen torsdag, og treningene fredag og lørdag vil vise om alle er klare.

Start - Rosenborg

Start: Sørlendingene må klare seg uten Kjetil Bøe og Tom Berhus, mens Donatas Vencevicius er tilbake.

Rosenborg: Det kan bli flere endringer på laget som slo Brøndby 3-2 i mesterligaen onsdag. Både Ørjan Berg, Macbeth Sibaya og Janne Saarinen er usikre.

Mandag kl. 19.00:

Vålerenga - Lillestrøm

Vålerenga: Andreas Augustsson er fremdeles ute med skade. Midtbanespiller Freddy Dos Santos er på god vei tilbake. Ingen karantener for NM-semifinalisten.

Lillestrøm: «Kanarifuglene» må klare seg uten Stian Berget og Magnus Powell, som begge er skadet. LSK håper å få Magnus Kihlberg klar til kampen, men Kihlberg fikk en liten smell på trening torsdag og er usikker. Ingen karantener.

(NTB/Dagblader.no)

<B>USIKKER:</B> Ørjan Berg tråkket over mot Brøndby og rikker kanskje ikke Start-kampen søndag.