Skadetrøbbel for Spania

GÖTEBORG (Dagbladet): Det spanske landslaget og gullgutten Raul ankom Sverige i går. Rundt EM-favorittene henger det en aura av rykter og spekulasjoner. Kanskje er superstjernene Raul og Hierro fortsatt skadd. Ingen vet helt. For de spanske stjernenene trenger ikke prate.

Landslagssjef José Antonio Camacho holdt et hundretalls pressefolk på god avstand i går. Verken han eller spillerne ville snakke med journalister før kampen mot Sverige i kveld.

- Camacho er sjef. Når han sier at ingen skal snakke, så blir det sånn, sier Spanias presseattache Jorge Arias til Dagbladet.

Raul usikker

I det spanske følget til Sverige er det 70 journalister. Alle har sine egne meninger om formen til Raul Gonzales og Fernando Hierro.

- Jeg tror ikke noen av dem spiller i dag. De skal spares til sluttspillet og åpningskampen mot Norge, sier fotballreporter, David Pecker, i den spanske sportsavisa Marca til Dagbladet.

På treninga ser det likevel ut til at Hierro skal starte kampen. Raul tusler rundt og er halvveis med. Spanjolene på pressetribunen gestikulerer, trekker på skuldrene, og spekulerer vilt i minst ti forskjellige lagoppstillinger.

- Jeg tror tror Camacho vil teste Raul i dag. Han trenger å holde rytmen, selv om han har spilt 74 kamper i år, sier presseattache Arias skråsikkert.

Vidunderbarnet fra Real Madrid ble skadd i Champions League-finalen. Det satte en støkk i ham.

- Da han kom på samling , virket han redd og usikker. Rett og slett mentalt usikker. Men etter to dager med fysiologisk behandling i Valencia denne uka, er han tilbake for fullt, forteller Arias.

Stor optimisme

Det eneste alle spanjoler er enige om er at Euro 2000 er mesterskapet Spania skal dominere. I en avstemning blant spanske sportsjournalister tror hele 95 prosent at Spania spiller seg fram til semifinale. Og det er sjefen sjøl, José Antonio Camacho, som får mesteparten av æren for den spanske framgangen.

- Han har gitt flere spillere sjansen, og han har greid å legge de interne motsetningene mellom catalanere og baskere til side. Spania har aldri vært et sterkere kollektiv enn nå, sier journalist David Pecker.

At flere av de sentrale spillerne sliter med tunge bein etter en lang og suksessrik sesong i Champions League, skaper lite bekymring.

- Det er i allefall ingen unnskyldning dersom vi ikke spiller bra, sier Camacho til avisa Marca.

STJERNER SKADD: Guardiola får ikke med seg Raul og Hierro i dagens kamp mot Sverige. Ifølge spanske journalister er begge fremdeles skadd.