Alexander Bolsjunov

Skadetrøbbel

Problemer i oppkjøringen for Aleksandr Bolsjunov.

TRØBBEL: Alexander Bolsjunov hadde ingen ideel første treningsleir denne sommeren. Foto: AFP
TRØBBEL: Alexander Bolsjunov hadde ingen ideel første treningsleir denne sommeren. Foto: AFP Vis mer
Publisert

Den russiske skistjerna har, i likhet med Therese Johaug, måtte avbryte en del av oppkjøringen sin til den kommende OL-sesongen.

Bolsjunovs grunn skal være en liten skade han fikk på den første treningsleiren. Det skriver russiske matchtv.ru.

Den russiske landslagstreneren, Yuri Borodavko, forteller til nettstedet at skaden gjorde at Bolsjunov ikke kunne gjennomføre alt av hans planlagte opplegg. Russeren virker imidlertid å være på vei tilbake.

- Nå er tilstanden normal, han trener igjen, sier landslagssjefen.

Den første russiske treningsleiren ble avholdt i Krim og ble avsluttet den 3. juni. Det russiske landslaget reiser i morgen til estiske Otepää for den andre av sommerens treningsleirer. Den tredje skal foregå i de italienske fjellene i juli.

Med seg på laget har Bolsjunov, Natalja Neprjajeva, Denis Spitsov, Aleksandr Terentjev, Aleksej Tsjervotkin, Anastasia Kuleshova, Anna Grukhvina, Jana Kirpitsjenko og Maria Istomina.

Årets sesong blir viktig for Bolsjunov, som ikke uventet har OL i Beijing som det store målet denne sesongen.

Ellevill fest

Etter sesongslutt har mye av snakket rundt Bolsjunov handlet om alt annet enn langrennsformen hans.

I slutten av april giftet nemlig russeren seg og holdt en ellevill bryllupsfeiring med rundt 60 gjester.

Blant dem skipresident Jelena Välbe, Bolsjunovs trener Jurij Borodavko, og skiparet Denis Spitsov og Ekaterina Smirnova.

I sosiale medier ble det lagt ut en rekke videoer fra bryllupsfesten. Videoene viser både Bolsjunov og Zjerebjatjeva i sentrum av festen, hvor de både danser og synger.

FULL FEST: Disse bildene er fra Aleksandr Bolsjunovs bryllupsfest. En fest Johannes Høsflot Klæbo takket nei til. Video: Rødt Kort/Helseth Vis mer

Kontroversiell

Bryllupet var kanskje et nyttig avbrekk etter det som mildt sagt var en kontroversiell sesongavslutning for russeren. VM-duellen med Johannes Høsflot Klæbo fikk mye fokus.

På oppløpet i femmila endte Bolsjunov med å brekke staven og miste gullsjansene etter en kollisjon med Klæbo. Det hele endte med at Klæbo ble disket, Emil Iversen tok gull, og en sønderknust Bolsjunov måtte nøye seg med sølv.

I etterkant har han fått kritikk for oppførselen sin.

- Klæbo behandler konkurrentene med respekt. Bolsjunov har blitt arrogant, han oppfører seg som en stjerne, sa OL-helten Anfisa Reztsova til Zvezda TV, ifølge RU Sport.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer