SKADETRØBBEL: Både Jose Mourinho og Jürgen Klopp har flere spillere ute med skade. Foto: Reuters / Phil Noble
SKADETRØBBEL: Både Jose Mourinho og Jürgen Klopp har flere spillere ute med skade. Foto: Reuters / Phil NobleVis mer

Liverpool - Manchester United

Skadeutfordringer for Mourinho og Klopp foran storkampen

Skadene florer foran helgens storoppgjør mellom Liverpool og Manchester United på Anfield.

United er uten midtbanespilleren Paul Pogba, som har vært ute med en lårskade de siste ukene. Etter forrige ukes landslagspause forsvant også Marouane Fellaini ut med en lignende skade. Det betyr at Mourinho trolig starter med Ander Herrera ved siden av Nemanja Matic på lagets midtbane.

Romelu Lukaku slet med skade foran landslagspausen, men kom inn som innbytter for Belgia i den siste kampen mot Kypros. Han rapporteres å være fit for fight og er den som kan utfordre Liverpools noe usikre forsvarsspill. Nå har ikke Lukaku lykkes noe særlig mot Liverpool i sin tid som Everton-spiss, og ifølge statistikken har han faktisk aldri løsnet et eneste skudd mot de helrøde i fem av sju kamper.

Mane

På den annen side har Jürgen Klopp også sine skadeproblemer. Han må også unnvære en viktig brikke i sitt offensive spill. Spissen Sadio Mané pådro seg en lårskade i siste VM-kvalifiseringskamp for Senegal. Han er ventet å være ute i de nærmeste seks ukene. Klopp må også klare seg uten stopperen Dejan Lovren.

I Manes fravær blir mye av byrden lagt på Mohamed Salah som ikke lyktes under Mourinho som Chelsea-spiller. Han har scoret seks mål på sine elleve første Liverpool-kamper og sendte Egypt til VM med sitt straffemål i helgens VM-kvalifisering.

- Det er en stor kamp til lørdag. Hele verden vil se den kampen. Vi vi kjempe hardt i hver eneste kamp, men denne storkampen kan gjøre en stor forskjell for oss. Vi må forbedre vår plassering på tabellen, sa Salah til klubbens hjemmeside.

Forrige sesong endte tilsvarende oppgjør uten mål på Anfield. Jose Mourinho mener at årets United-utgave har flere strenger å spille på enn i hans første sesong på Old Trafford.

- Jeg tror vi er et bedre lag (enn vi var), sa Mourinho i et eksklusivt intervju med Sky Sports tidligere uken.

- Du kan si som noen folk har sagt at vi ikke har møtt noen av de topp fem lagene, men forrige sesong slo vi ikke West Ham hjemme eller Everton hjemme og heller ikke Southampton borte, sa Mourinho.

Klopp

I den interne duellen mellom de to karismatiske managerne, tyske Jürgen Klopp og portugisiske Jose Mourinho, er det Klopp som står med flest seirer. Tre mot én. Resten av oppgjørene mellom klubber de to har trent har endt uavgjort. Mourinho har tidligere trent Chelsea og Real Madrid, mens Klopp har trent Borussia Dortmund.

Selv om Klopp har et personlig overtak over Mourinho har ikke Liverpool noe sportslig overtak over United. De ti siste kampene på Anfield står lagene likt. De har fire seirer hver og to kamper har endt uavgjort.

Klopp har heller ikke statistikken på sin side når det gjelder seiersprosenten på sine 75 første kamper som manager for Liverpool. Der ligger han bak sine to forgjengere Brendan Rodgers og Rafael Benitez. Begge står med 54,67 prosent, mens Klopp står med 50,67.

Liverpool har vunnet 38 kamper spilt 22 uavgjort og tapt 15 kamper under tyskerens ledelse. Under Rodgers 75 første kamper vant klubben 41, spilte 19 ganger uavgjort og tapte 15.

(NTB)