- Skaff dere barn, jenter!

Med to VM-gull rundt halsen benyttet Liv Grete Skjelbreid Poirée (29) selveste morsdagen til å oppfordre andre kvinnelige idrettsutøvere til å få barn mens de fortsatt er aktive.

OBERHOF (Dagbladet): To VM-gull på to forsøk er nemlig et oppsiktsvekkende sterkt comeback - og Liv Grete blir av andre idrettsmødre hyllet som et stort forbilde for alle kvinnelige idrettsutøvere.

Selv håper Liv Grete at hennes suksess kan overbevise andre jenter om at en fødsel ikke er noe minus for ambisiøse idrettsutøvere.

- Det er altfor mange gode jenter som legger opp for tidlig. Det er fint om jeg kan være et forbilde for jenter som ikke ønsker å bli altfor gamle før de får barn. Jeg har iallfall bevist at det er fullt mulig å kombinere idrettskarrieren med mammarollen.

Var i tvil

Sjøl var verdens beste kvinnelige skiskytter i tvil om hun skulle fortsette karrieren etter at hun fødte Emma 27. januar i fjor.

- Jeg var forberedt på å ofre karrieren. Å bli mamma betydde mer. Det endelige valget om å prøve på et comeback tok jeg først i fjor sommer. Da følte jeg at motivasjonen var der, og jeg tror jeg ville angret om jeg ikke hadde prøvd å komme tilbake. Og du kan godt si at jeg er glad for at jeg valgte som jeg gjorde, smiler hun etter sin andre strake gullmedalje.

Mammaen til Emma føler seg mer moden etter fødselen, og enda sterkere psykisk. Det hjelper henne også som idrettsutøver.

- Jeg er blitt litt tøffere og flinkere til å si det jeg mener. Nå har jeg ikke tid til å rote bort tid, og må være mer effektiv i alt jeg gjør, sier hun.

I går var hun så effektiv at hun for andre dagen på rad droppet all gullfeiring etter å ha fått gullmedaljen rundt halsen i Oberhof sentrum i går kveld. Et par bilder av gullene etter premieutdelingen, så litt mat før det bar rett til sengs sammen med lille Emma.

- Disse to gullene har kostet mye, så dere får ta dere av gullfeiringen. Jeg orker ikke noe feiring nå, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

- Ikke halvveis engang

I dag er det hviledag i VM. Den har Liv Grete planlagt å bruke til nettopp det.

På pressekonferansen i går fikk hun gullgratulasjoner fra statsminister Kjell Magne Bondevik og kronprins Haakon. Da våknet morsinstinktet raskt ...

- Det er jo jeg som burde gratulert Haakon med hans gull, smiler hun.

Utklassing

Gårsdagens løp må ha vært en skremmende opplevelse for alle andre enn Liv Grete selv. Allerede etter første skyting hadde hun over ett minutts ledelse. Likevel ble det litt spennende etter den fjerde og siste skytingen. Der bommet Liv Grete tre ganger, og det kunne blitt kamp om gullet om tyske Martina Glagow ikke hadde pådratt seg en strafferunde der. I mål skilte det bare 21,3 sekunder, og en strafferunde tar et par sekunder mer enn det.

- Jeg trodde det var mye vind på standplass, men så viste det seg at det ikke var noe, sier fru Poirée.

Sjøl er hun mer i vinden enn noen gang.

DOBBELTGULL: En strålende fornøyd vinner var i går litt opptatt av å tone ned favorittstempelet hun nå har før de resterende distansene. - Jeg har allerede vunnet mer enn jeg hadde forventet, og dessuten begynner jeg å føle meg veldig sliten, sier hun.