UTE AV VM: Sven Martin Skagestad kom seg ikke videre fra diskoskvalifiseringen i friidretts-VM i London fredag.
Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
UTE AV VM: Sven Martin Skagestad kom seg ikke videre fra diskoskvalifiseringen i friidretts-VM i London fredag. Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

VM friidrett 2017

Skagestad kastet seg rett ut av VM: - Det var helt rått

Satt ut av publikumsoppmøtet i London.

LONDON (Dagbladet): Sven Martin Skagestad røk ut av kvalifiseringen i diskos på friidretts-VMs første kveld i London.

- Jeg har hatt noen tekniske problemer som har fulgt meg i hele år. Jeg var nært en løsning, men det var ikke nok tid til å kunne gjøre det i dag. Det var bare tre kast, så det er vanskelig, sier Skagestad under friidrettsstadion etter kvalifiseringen.

Diskoskasteren fikk VM-billett etter å ha blitt invitert av det internasjonale friidrettsforbundet, IAAF. Skagestad klarte aldri VM-kravet, og var heller ikke i nærheten av å ta seg til finalen i kveld.

Den ferske U23-europamesteren fikk 58,86 meter som sitt beste resultat i tredje og siste omgang.

Men den unge diskoskasteren var ikke så misfornøyd av den grunn.

- I dette selskapet her må du gi alt eller ingenting. Du kan ikke safe på noen som helst måte, da kommer feilene veldig fort, sier Skagestad.

- Så du ble ikke stressa av at du kastet den første diskosen ut av banen?

- Nei, det går forholdsvis fint. Det har vært flere stevner hvor det tilsvarende har skjedd i år. Men jeg følte litt på det enorme trøkket som var på stadion her i dag. Det var helt vilt, sier Skagestad om de 55 000 friidrettselskende britene som omkranset ham og de andre diskoskasterne i kveld.

- Det var helt rått. Det var så gøy å kaste. Og nå har jeg en veldig god erfaring i lommen, så nå vet jeg hva jeg ikke skal gjøre neste gang, ler Skagestad.