Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skah dropper terrengløp-VM

TOURCOING (NTB-AFP): Khalid Skah vant dagens verdenscupstevne i terrengløp, men han stiller ikke opp i VM i Marrakesh 21.-22. mars. Årsaken er uoverensstemmelser med Marokkos friidrettsforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skah vant terrengløp-VM i 1990 og 1991, men norsk-marokkaneren vil ikke prøve å erobre sin tredje gullmedalje. Han anklager Marokkos friidrettssjef Aziz Daouda for å favorisere utøvere han har økonomisk interesse i.

- Det er umulig å samarbeide med en mann som både er landslagssjef og manager for utøvere, og som favoriserer de han er manager for, sa Skah.

- Ikke de beste

- Marokkos utøvere i VM på hjemmebane kommer ikke til å være de beste vi kan stille, og derfor er jeg ikke interessert i å være med. Jeg konsentrer meg om innendørssesongen, sa han.

Skah vant lørdagens løp i Frankrike to sekunder foran kenyaneren Laban Chege. Han profitterte imidlertid på at storparten av kenyanerne var opptatt med det nasjonale militærmesterskapet i Nairobi. Paul Koech vant mennenes løp foran verdensmester Paul Tergat.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!