Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal Belgias gylne generasjon endelig lykkes? - Vi fokuserer ikke på det

Det har lenge blitt spådd at denne utgaven av Belgia vil gjøre noe stort i mesterskap. Tiden begynner snart å renne ut for stjernegalleriet.

MØTTE PRESSEN : Belgia-trener Roberto Martinez var i godt humør før kampen mot Tunisia. Foto: AFP PHOTO / Patrik STOLLARZ / NTB Scanpix
MØTTE PRESSEN : Belgia-trener Roberto Martinez var i godt humør før kampen mot Tunisia. Foto: AFP PHOTO / Patrik STOLLARZ / NTB Scanpix Vis mer

MOSKVA (Dagbladet): Det har lenge vært snakk om Belgias «Gylne Generasjon» - et stjernespekket mannskap som mange mener kan ta steget helt til topps i inneværende VM.

Med superstjerner som Eden Hazard, Kevin De Bruyne og Romelu Lukaku, er det ikke umulig at Roberto Martinez' mannskap kan slåss om VM-gullet.

Samtidig begynner flere av Belgias spillere å kjenne alderen tynge. Forsvarerne Jan Vertonghen (31), Toby Alderweireld (29), Vincent Kompany (32) og Thomas Vermaelen (32) kan alle ha spilt sitt siste VM når mesterskapet i Russland er ferdig.

Belgia11003-03
England11002-13
Tunisia10011-20
Panama10010-30

Samtidig er spillere som keeper Thibaut Courtois (29), midtbanespillerne Eden Hazard (27) og Kevin De Bruyne (26), samt Romelu Lukaku (25) i sin beste alder.

I den anledning spurte Dagbladet Roberto Martinez om han mener dette er Belgias sjanse til å gjøre noe stort i et VM-sluttspill.

- VM respekterer bare vinnerlag, ikke individuelle navn, bare lag som vinner. Vi må sørge for at vi er klare for kampen mot Tunisia. I morgen blir det en tøff kamp, så jeg ønsker ikke å snakke om en generasjon. Hvis du ønsker å gjøre det fra utsiden, så kan du gjøre det, men vi fokuserer på å vokse inn i denne turneringen, sier Martinez til Dagbladet.

- IKKE SJARMERENDE: LSK-spiller Cathrine Dekkerhus og Vålerenga-keeper Guro Pettersen reagerer på filmingen i herrenes fotball-VM. Ikke spesielt sjarmerende, er meldingen fra fotballjentene. Video: Dagbladet TV Vis mer

Vil være kjedelige

Humøret i spillergruppa virker å være på topp, noe som også var tilfellet i løpet av de 15 minuttene som pressen fikk tilgang til på Spartak stadion. Spillere som Hazard og Lukaku fleipet og lo underveis i spilløkta, og utad virker det ikke som stjernegalleriet kjenner på presset.

En journalist på pressekonferansen mente at Belgia nesten framstod «kjedelige» siden laget ikke skapte noen overskrifter og ville vite hva Martinez hadde gjort med spillerne for at de forholdt seg så rolige.

- Vi ønsker å være kjedelige, for vi er et fotballag. Vi er ikke her for å skrive historier eller fylle avissider av feil grunn. Vi ønsker å være en gruppe som bryr seg om hverandre. Vi ønsker å finne en måte til å få alle de fantastiske individuelle talentene til å pass inn. Vi har spillere som er i sin beste alder som har store roller i klubbene sine. Dette er landslaget, det er unikt. Det er et spesielt øyeblikk i karrieren. Vi er ikke her for å ha noen å skylde på, vi er ikke her for å finne en enkel utvei. Vi er her for å jobbe hardt for hverandre og forsøke å få utbytte av det potensialet vi har, svarer Martinez.

Journalisten var ikke helt fornøyd med svaret, og gjentok om den belgiske treneren kunne peke spesifikt på hva han hadde gjort.

- Jeg mener det er handler om enkeltheten, basisen. Vi har stort fokus på oppgavene og rollen i landslaget. Alle de 23 spillerne som er i troppen har en viktig rolle. Det er landslaget og det er VM. Da er det veldig lett å vurdere bidraget ditt når du gjør det. Jeg må si at fokuset siden dag én har vært veldig bra. Jeg er sikker på at det har vært veldig kjedelig for mange av dere, men jeg er fornøyd med at vi har vokst de siste dagene, sier Martinez.

Fokuserer på seg selv

Mange av forhåndsfavorittene har gått på en smell i VM. Det gjelder blant annet regjerende mester Tyskland, som tapte for Mexico, og Argentina som risikerer å ryke ut allerede i gruppespillet etter 0-3 mot Kroatia.

Belgias Aksel Witzel fikk spørsmål om han og resten av spillerne tenker på det som har skjedd med andre storlag.

- For oss er det viktigste å fokusere på jobben vår. Vi vet det har vært mange overraskelser, men vi må fokusere på det vi skal gjøre. Forhåpentligvis leverer vi det samme som vi gjorde i den første kampen, sier Witsel til et samlet pressekorps.

29-åringen snakket også om viktigheten av erfaring i VM.

- Det er veldig viktig den erfaringen vi har hatt fra tidligere VM. Vi så det mot Panama. Vi spilte bra, og det er aldri lett å vinne den første kampen i VM, mente Witsel.

Belgia fikk en pangstart på VM etter 3-0 over Panama. Det siste laget i gruppa er England.