- Skal berge plassen

Trond Andersen er Wimbledons gullkjøp. Mens britiske aviser mobber nordmenn i Dons, blir Andersen omtalt med respekt. Trond, som tøyer ut med gitar på fritida, innrømmer at de siste ni kampene har vært tøffe. Men: - I dag skal vi berge plassen.

Sier Trond og fortsetter:

- Det har vært uvanlig for meg å møte denne motgangen, jeg har hele tida spilt på et topplag. Men det har vært en nyttig erfaring, og jeg føler jeg har taklet det bra, sier Trond Andersen til Dagbladet etter at Wimbledon på overtid fikk med seg ett viktig poeng hjemme mot Aston Villa.

OM VILLA-KAMPEN:

- Det er den mest spesielle kampen jeg har vært med på, det er helt klart. Stemningen var veldig spesiell, og måten vi fikk poeng på var spesiell. Bussturen nedover fra Bradford var trist, men innerste inne var jeg av den oppfatning at Bradford ikke ville klare full pott i de siste to kampene. Men da Villa gikk opp til 2-1 var det fælt. Måten vi fikk ett poeng på var nesten uvirkelig, sier Trond.

- Etter kampen, full fart også?

- Vi gikk ikke ut og feiret, hvis det er det du mener, men vi gikk ut for å takke fansen som har støttet oss på en helt spesiell måte. Det var utrolig godt å få poeng igjen, vi har virkelig slitt lenge, sier Trond Andersen, et av eks-manager Drillos beste norske kjøp.

OM DRILLOS AVGANG:

- Det kan jeg mene mye om, men for oss spillere er det viktig hele tida å tenke på det som skjer ute på banen. Det er det vi er nødt til å fokusere på, det viktigste for oss er å berge plassen i Premier League, sier Trond Andersen.

- Tøffere å være norsk spiller etter at Drillo ble borte?

- Har ikke merket noe til det.

- Lund og Martin Andresen ble satt helt ut før helgas kamp?

- Ja, de ble det. Sier Trond. Som har andre mål i år også.

OM EM:

- Målet mitt er å komme med i troppen, det er helt klart.

Vært med litt nå, spilt noen kamper. Men så har det vært mange skader også, så vi får se. Men jeg vil gjerne være med i et stort mesterskap.

OM OVERGANGEN FRA MOLDE:

- For meg å komme hit til Wimbledon har absolutt vært en bra opplevelse. Jeg har vært heldig også, fordi jeg har fått spille. Det hadde sikkert vært frustrerende hvis jeg hadde vært på benken, sier Trond, som sammen med kjæresten har etablert seg midt i hjertet av tennisbygda, Wimbledon Village. Her bor det en stor norsk koloni.

OM SOLSKJÆR:

- Først og fremst de norske som holder sammen. Vi har også privat kontakt. Martin Andresen har nettopp kjøpt seg leilighet rett ved.

Vi trives godt her, men savner familie og venner sjølsagt.

- Ole Gunnar Solskjær og du er kompiser fra guttedagene, treffes dere ofte?

- Nei, ikke så ofte. Bare i forbindelse med kamper. Og samlinger med landslaget. Men vi snakkes på telefon eller på nettet.

- Du er jo vant med å spille på lag med Solskjær, hvordan var det å ha ham som motstander?

- Det var spesielt, det har vi aldri gjort før i kamp. Vi har alltid spilt på samme lag, så det var rart. Heldigvis spilte han bare de første 20 minuttene i midten, før han gikk ut på kanten. Det var bra for meg.

- Fikk du tatt ham litt hardt?

Trond blir stille.

- Gjorde det. Sier han og smiler lurt.

OM LES PAUL:

- Jeg har spilt gitar i sju år eller noe sånt. Det var alltid en gitar hjemme. Alltid vært opptatt av musikk. Først var Billy Idol som den store helten.

- White Wedding da?

- Ja den også, men det er lenge sida. Først var det Billy Idol og så var det Gun's'Roses som var store. Etterpå ble det hardere og hardere, over til Metallica, Emperor og sånne ting. Men nå er det mer soul og rhythm & blues. Mye av det her borte. Men jeg prøver ikke å være musiker, men hvis jeg hører noe jeg kan spille etter, så gjør jeg det.

- Viktig å koble ut fotballen?

- Ja, men når det er trening, er det fokus på det. Når det er kamp er det 100 prosent. Men ellers, utover trening og kamper, tenker jeg ikke så mye på fotball eller ser mye fotball, sier Trond og tar oss med ut i gangen. Her står mister Gibson Les Paul. Sammen med en liten Fender-forsterker.

Klar for midtbanespiller nummer 29, Andersen.