Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skal bevise at Skottland-kampen ikke var noe blaff

Winsnes vil gå rett i strupen på Makedonia.

VIL GÅ I STRUPEN PÅ MAKEDONIA: Fredrik Winsnes er tilbake i landslagstroppen etter å ha sett landskampen mot Island på tv hjemme i Drammen på grunn av konas termin. Nå håper han å kunne bidra til at landslaget retter opp det skakkjørte inntrykket de etterlot etter lørdagens misere. Foto: Lise Åserud / Scanpix
VIL GÅ I STRUPEN PÅ MAKEDONIA: Fredrik Winsnes er tilbake i landslagstroppen etter å ha sett landskampen mot Island på tv hjemme i Drammen på grunn av konas termin. Nå håper han å kunne bidra til at landslaget retter opp det skakkjørte inntrykket de etterlot etter lørdagens misere. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

BISLETT (Dagbladet.no): Tilbake på norsk gress etter lørdagens misere av en VM-kvalikkamp mot Island i Reykjavik, ble de norske landslagsspillerne møtt av en - om enn ikke representativ - frustrert og forbannet stemme skrikende ut eder og galle fra en av nabogårdene som omkranser Bislett Stadion.

Ukvemsordene var strengt tatt overflødige. Skuffelsen sto å lese i ansiktet til de norske spillerene like synlig som de truende regnværsskyene over friidrettsarenaen i Oslo sentrum.

- Det var en stor skuffelse, som sitter i ennå, og som sikkert kommer til å gjøre det en periode, erkjenner landslagskaptein Brede Hangeland til Dagbladet, som håper å kunne omsette skuffelsen i positiv energi i form av revansjelyst når kvalifiseringsspillet avsluttes mot Makedonia på onsdag.

- Kjipt å komme hjem

John Arne Riise føler det på samme måte. Venstrebacken var mannen som ga Norge en drømmestart med en torpedo av et frispark etter bare 10 minutter på Laugardalsvöllur for så å se at Eidur Gudjohnsen utlignet ledelsen og deretter kontrollerte begivenhetene fullstendig.

- Det er kjipt å komme hjem etter en sånn kamp, men det er samtidig lett å løfte seg etter en sånn smell. Nå skal vi forsøke å løfte oss opp på nivået mot Skottland, sier John Arne Riise til Dagbladet.


- Hvordan skal dere klare å gjenskape prestasjonen fra Skottland-kampen?


- Det skal ikke så mye til. Vi ønsker å få ut aggresjonen fra Island-kampen, og ønsker å avslutte kvaliken med en god kamp foran Ullevaal-publikummet. Selv om playoffmulighetene er borte, har vi fremdeles en 2.-plass å spille om. Dessuten har vi Drillos Ullevaal-statistikk uten tap fra 1991 som vi ønsker å hjelpe ham til å opprettholde, poengterer Roma-proffen.


- I strupen

Fredrik Winsnes og kona venter barn i disse dager, og med opprinnelig termin på søndag, ble Strømsgodset-spilleren hjemme i Drammen da resten av troppen reiste til Island. Dermed ble det til å følge oppgjøret via tv-skjermen i stedet for å være et alternativ for Drillo på en midtbane som ble fullstendig overspilt i store deler av kampen.

- Det ble en del hopping i stolen på slutten da jeg satt og håpet på scoring, men den skulle jo aldri komme, forteller Winsnes til Dagbladet.

Han sluttet seg til landslagssamlingen på mandag, og merket at stemningen var trykket, men også at det var snev av optimisme å spore.

- Jeg har fått med meg at folk er skuffa og lei seg for at VM-sjansene er borte, men samtidig virker det også som om man evner å se framover. Vi har en ny kamp allerede på onsdag og da er det muligheter for å rette opp noe av inntrykket fra Island-kampen, påpeker Winsnes.

- Hvordan skal inntrykket rettes opp?

- Jeg håper vi får et norsk lag som tør å gå rett i strupen på Makedonia, som skaper sjanser og som scorer mål. Dette er muligheten til å rette opp inntrykket fra Island, og en mulighet til å bevise at Skottland-kampen ikke bare var et blaff, sier Winsnes til Dagbladet.

Prioriterer fødsel
I og med at han har kommet seint inn i troppen, har han heller ikke rukket å diskutere noe særlig med Drillo om hva slags rolle han er tiltenkt onsdag kveld.

- Vi har ikke snakket om det ennå, men jeg er uansett klar for å komme inn og gjøre en jobb, sier Winsnes, som kommer til å prioritere konas fødsel framfor kamp om det skulle bli en aktuell problemstilling.

- Jeg er helt klar på hva jeg gjør. Dersom fødselen kolliderer med kampen, prioriterer jeg å være på sykehuset. Det er klart. Men jeg håper å få med meg begge deler, understreker han.

REVANSJELYSTNE: Hjemme i Norge igjen etter fadesen på Island, søker de norske landslagsspillerne hevn mot Makedonia. Foto: Lise Åserud /Scanpix
REVANSJELYSTNE: Hjemme i Norge igjen etter fadesen på Island, søker de norske landslagsspillerne hevn mot Makedonia. Foto: Lise Åserud /Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling