- Skal bli like god som Ritsma

HAMAR (Dagbladet): Når Petter Andersen skal måle EM-krefter med Rintje Ritsma, vet han at forutsetningene er ulike. Nederlenderen er tidenes allroundskøyteløper med millioner på bok. Petter er debutant og blakk, men med et klart mål: å bli like god.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har alltid sett opp til Ritsma, og en gang skal jeg slå ham. At han gjør store penger, betyr ingenting for skøyteløpinga. Hadde jeg tjent like mye, kunne det bare forstyrret satsinga mi. Jeg får også sjansen til å trene slik jeg vil, sier Petter Andersen.

Rintje Ritsma (29) er tidenes allroundskøyteløper - med fem EM- og tre VM-titler. Han topper Adelskalenderen, nesten to poeng foran Gianni Romme. Han er løperen alle vil slå. I helga kan han ta sin sjette EM-tittel.

29-åringen fra Lemmer er favoritt, men advarer mot Ids Postma, Roberto Sighel og Eskil Ervik.

Sammenlagtløper

Rintje Ritsma er vokst opp med allround. Derfor betyr sammenlagt mer enn et distansemesterskap. Han er den komplette løper - like god på alle distanser. Bare OL-gullet mangler, og Ritsma innser at det toget har gått.

- Etter at enkeltdistansene kom på programmet, er det blitt for mange spesialister. Du ser det, jeg sliter også med å vinne distanser i verdenscupen. Jeg kan ta medalje i 2002, men jeg vinner ikke, sier Ritsma til Dagbladet.

- Nordmennene ønsker å bli like gode som deg. Når kan de greie det?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer