-  Skal bli topp-lag om tre år

Lillestrøm støttet Uwe Rösler gjennom kreftsjukdommen. Nå vil han betale tilbake med å gjøre klubben til en gullkandidat.

LILLESTRØM (Dagbladet): I april 2003 ble det kjent at tyskeren hadde fått kreft i brystregionen. Han kom til klubben som spiller sommeren før, og var høstens store slager i Tippeligaen.

Lillestrøm sto Rösler bi gjennom sjukdommen, og etter forrige sesong tok han over som hovedtrener etter Arne Erlandsen.

Treårsplan

-  Jeg setter veldig stor pris på det Lillestrøm har gjort for meg, både mens jeg var sjuk og etterpå. Jeg hadde ikke forventet å få sjansen som trener. Nå vil jeg gi noe tilbake ved å gjøre klubben suksessfull, sier Rösler til Dagbladet.

Rösler har kontrakt med LSK i tre sesonger. På den tida vil han gjøre laget til en gullkandidat.

Og han har planen klar:

-  Alle trenger en innkjøringsperiode, og denne sesongen har jeg ikke høye plasseringsmål. Jeg ønsker at alle skal bli bedre, og at vi skal stabilisere oss.

-  Neste sesong er målet å nærme oss medalje. Og det tredje året skal vi være et topplag helt der oppe som en klar medaljekandidat.

MATCHVINNER:  Lillestrøms Arild Sundgot jubler etter sin avgjørende scoring mot Ham-Kam. Sasa Radulovic er minst like glad. Alle foto: Daniel Sannum Lauten
MATCHVINNER: Lillestrøms Arild Sundgot jubler etter sin avgjørende scoring mot Ham-Kam. Sasa Radulovic er minst like glad. Alle foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

-  Er gull også mulig?

-  Vi skal være en toppklubb, med det et sånt mål innebærer, sier Rösler.

For å nå det, har han begynt å endre ting i klubben. Blant annet matvanene.

Inn med pasta

Pasta er innført som en mer sentral del av kostholdet, og spillerne blir bedt om å få i seg rikelig med mat etter hver økt. Dessuten er det felles lunsj hver dag på Åråsen.

Etter kamp må også spillerne jogge eller sykle ned, noe som er vanlig i for eksempel England, men ikke i Norge.

-  Alle trives med det nye opplegget. I starten var det noen av endringene hans som var slitsomme, men han sa vi bare måtte jobbe på og holde ut. Nå ser vi resultatene, sier Kasey Wehrman, som er blitt mye slankere i løpet av vinteren.

-  Vi spiller også med mye større sjøltillit enn før. For min egen del slet jeg veldig med det i fjor. Uwe er en dyktig motivator, nå føler jeg meg overbevist om at vi kommer til å skape flere sjanser enn motstanderen i 95 prosent av tilfellene.

Detaljer

Uwe Rösler mener endringene han har gjort er viktige.

-  Jeg er opptatt av detaljer. Per i dag kjemper vi i samme sjikt som blant andre Ham-Kam og Lyn. For å slå dem, må vi være bedre på detaljene.

-  Bedre matvaner kommer ikke til å score målene for oss, men de kan gjøre oss i bedre stand til å score dem.