Skal bli verdens beste med hemmelige triks

På Toppidrettssenteret i Oslo jobber snowboard-esset Stine Brun Kjeldaas (24) i all hemmelighet med et nytt triks som vil gjøre henne uslåelig til vinteren.

- Morten, er du helt sikker på at dette ikke er farlig? spurte Stine Brun Kjeldaas til stadighet sin trener Morten Bråten på de første turnøktene i sommer.

Nå - et par måneder seinere - er tonen en helt annen.

Akrobatikk, turn og balanestreningen på Toppidrettssenteret har gitt resultater:

- Jeg har allerede merket stor framgang. Nylig kom jeg tilbake fra tre uker på snø, og kjente raskt at jeg har blitt både tøffere og tryggere i pipen, sier Stine.

C-moment

24-åringen har i sommer endelig fått sjansen til å drive kvalitetstrening på barmark. Til vinteren lover Kongsberg-jenta å være bedre forberedt enn noen gang.

- Halfpipen er isete og hard. Defor har jeg ofte vært redd for å prøve nye og vanskelige triks. Her på Toppidrettssenteret får jeg tørrtrent disse triksene slik at jeg lettere skal få dem til på snø, forteller Stine.

Blant disse triksene er et helt nytt c-moment som hun ikke kan avsløre for Dagbladets lesere.

- Jeg må tenke på konkurrentene, vet du.

- De må ikke få vite hva jeg trener på, smiler Kongsberg-jenta lurt.

Sponsor-vinner

Stine vet at hun er blant favorittene i snowboard-VM til vinteren, og vet samtidig at hun blir vanskelig å slå når triksene sitter.

Stine vet også - men vil ikke innrømme det - at hun er et av de heteste sponsorobjektene på markedet. I løpet av september kommer 24-åringen til å signere sponsoravtaler som gjør henne til en av landets best betalte kvinnelige idrettsutøvere.

Kanskje den beste.

- Kombinasjonen av idrettsgren og personlighet gjør Stine til en vinner på sponsormarkedet. Som den første norske jentekjøreren med suksess er hun nærmest et ikon, sier Per Kaarby i Dinamo Sponsoring.

Kaarby forhandler Stine Brun Kjeldaas' personlige avtaler og planlegger et sponsorlaug etter Bjørn Dæhlie-modellen.

TRICKY: Stine midt i en «McTwist».