Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal bryte Odd-komplekset

Tromsø har hatt en forferdelig sesong så langt, men med Steinar Nilsen (34) tilbake i sjefsstolen er «Gutan» klar til å bryte en barriere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Følg Tippeligaen direkte fra kl. 18.

Tromsø har gjestet Odd Stadion i Skien seks ganger siden det første møtet i 1999, og statistikken er lite hyggelig lesning for gjestene fra nord. 14-3 i målforskjell og bare to fattige poeng er fasiten så langt.

Helst skal man ta flere poeng bare i helgen dersom en ikke skal falle ned på jumboplass igjen.

- Vi har gått på et par stygge smeller nede i Skien. Det er vel en av de arenaene vi trives dårligst på, fastslår TIL-kaptein Ole Martin Årst.

Han har selv vært på landslagssamling mens resten av laget har hatt to uker på seg til å vende seg til ny treneren Steinar Nilsen.

- Det er greit å ha fått et par uker til å omstille seg fra kampen på Hamar sist, hvor ballen knaptnok var på bakken. Odd er jo et ballbesittende og spillende lag, kommenterer Årst.

God steam

Selv om poengsankingen så langt har vært mager i Skien, er det et offensivt TIL-lag som reiser nedover i helgen. De har funnet tilbake til taktene fra i fjor høst, da TIL var det eneste laget som tok flere poeng enn Odd i serien etter at nettopp Steinar Nilsen tok over laget.

image: Skal bryte Odd-komplekset

- Vi vet hvordan de spiller hjemme, og har selvsagt det i bakhodet. Men vi frykter ikke Odd. Når vi kommer i flyten vet vi at det er vanskelig for alle å slå oss også, det viste vi i fjor høst, sier en offensiv Lars Iver Strand.

- Vi har respekt for Odd, i Skien er de vanskelige å slå for alle. Men vi vet at vi er gode nok til å slå alle lagene i serien, sier TIL-trener Steinar Nilsen.

Han tok over som TIL-trener to dager før forrige serierunde, som endte med 2-3 seier over Ham-Kam. Nå har han hatt adskillig bedre tid til å forberede «gutan» på møtet med Odd.

- Vi har vært veldig fornøyd med pausen. Vi gjør mye bra, men har også mye vi kan forbedre, og det har vi hatt fokus på. Det går mye på de ulike rollene i laget, sier Nilsen.

«Steinar e sjefen igjen»

På treningsfeltet har spillerne fått merket at det er en ny trener som styrer skuta.

- Steinar har en egen evne til å få engasjementet sitt til å smitte over på alle som er i nærheten av han. Man så det i fjor høst, og han var også sånn som spiller, sier Årst.

- Alle trenere har sitt. Med Steinar er intensiteten like høy på trening som i kamp. Her er det ikke noe rom for unnasluntring, sier Strand.

ALDRI VUNNET I SKIEN: Men med Steinar Nilsen i sjefsstolen har TIL begynt å plukke poeng. I dag vil de ta en ny skalp. Foto: Scanpix
ALDRI VUNNET I SKIEN: Men med Steinar Nilsen i sjefsstolen har TIL begynt å plukke poeng. I dag vil de ta en ny skalp. Foto: Scanpix Vis mer

Men kaptein Årst poengterer at det skal mer til enn en ny trener for å snu en dårlig trend.

- Spilleren må selv ta tak, og ha tro på det vi holder på med. Mye handler også om hvordan spilleren takler situasjonen mentalt, mener den erfarne TIL-spissen.

Følg Tippeligaen direkte kl. 18 på Dagbladet.no.