Johannes Thingnes Bø:

Skal bygge eget høydehus

Norge tillater trolig høydehusbruk først i oktober. Nå er Johannes Thingnes Bø (28) allerede i gang med å bygge høydehus i sitt eget hjem.

STORE PLANER: Johannes Thingnes Bø skal bygge eget høydehus. Foto: Berit Roald / NTB
STORE PLANER: Johannes Thingnes Bø skal bygge eget høydehus. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Skiskytteresset var en av dem som jublet høyest da idrettsstyret lørdag fikk gjennomslag for høydehusbruk i Norge.

Nå er Thingnes Bø allerede i gang med planleggingen av å bygge høydehus i eget hjem.

- Jeg skal bygge det i treningsrommet mitt i huset som blir satt opp nå. Jeg er allerede på ballen og prøver å ta i kontakt med folk som lager det, forteller Thingnes Bø til Dagbladet.

Idrettstinget fikk lørdag klarsignal til å oppheve det særnorske forbudet mot bruk av høydehus. Vedtaket ble gjort med 133 mot 30 stemmer.

Nå håper 28-åringen at høydehuset skal være på plass så raskt som mulig.

- Huset er under i oppbygging, så vi hadde byggemøte seinest i går der jeg informerte om at det var et ønske. Det kunne de ordne. Så nå handler det bare om å finne ut hvordan man monterer det og hvordan man gjør det klart, så kommer det til å bli det beste treningsrommet som er mulig å oppdrive i Norge, forteller en fornøyd Thingnes Bø.

SKUFFET: Johannes Thingnes Bø var alt annet enn fornøyd etter VM-avslutningen. Video: Lie. Vis mer

Må vente

Trolig åpnes det for bruk av høydehus i Norge først i oktober. Det særnorske forbudet fra 2003 blir da opphevet, og utøvere for frie tøyler for bruk av simulert høyde. Det gleder Thingnes Bø, som også forstår at folk er kritiske.

- Vi er alle forskjellige. Så kommer det litt an på. Skal man tenke profesjonelt og rettferdig, så er det «ja» for høydehus. Skal man tenke litt mer på bredden om det er sunt eller ikke for dem som vil utnytte seg av det, men som ikke trenger det, så er det en annen sak.

Hovedargumentet for å beholde høydehusforbudet har vært at man ikke ønsker å fjerne toppidretten mer enn nødvendig fra barne- og ungdomsidretten.

STJERNE: Johannes Thingnes Bø vant verdenscupen sammenlagt forrige sesong. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB
STJERNE: Johannes Thingnes Bø vant verdenscupen sammenlagt forrige sesong. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB Vis mer

Thingnes Bø har forståelse for argumentene, men mener samtidig at det er på tide at man stiller med samme utgangspunkt som konkurrerende nasjoner.

- Det må gå an å være såpass kynisk i satsingen sin at man velger å gjøre det. Så vil jeg samtidig ikke oppfordre andre til å gjøre det, det kommer du ikke til å høre fra meg. Jeg velger fra min side å ta det valget og prøve det ut.

Ta høyde

Skiskytterstjerna er usikker på hvor mye han kommer til å bruke høydehuset.

- Om jeg velger å bruke det eller ikke, vet jeg ikke. Nå som huset uansett bygges fra «scratch» så ville det være dumt å ikke ta høyde for det, sier 28-åringen før han ler godt av sitt eget ordspill.

Det var et klart flertall som stemte for høydesbruk lørdag. 81,6 prosent av dem som stemte, var for forslaget fra Norges Idrettsforbunds styre.

- Jeg syntes det er fint at det forskjellige meninger rundt. Det har vært en opphetet debatt, men det var en ganske soleklar seier nå. Forhåpentligvis er det flere nå som synes det er en ok ting å gjøre, sier Thingnes Bø.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer