Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skal de ringe Capello eller Wenger?

Irakisk fotballegende forstår ikke sparkingen av Drillo.

(Dagbladet.no): Etter bare fem kamper på like mange måneder var Egil Drillos tid som landslagssjef for Irak over. Selv har han ikke hørt et pip fra det irakiske fotballforbundet. Det har derimot Adnan Hamad, som allerede er hyret inn som lagets nye trener foran VM-kvalifiseringskampen mot Qatar 26. mars.

Den irakiske fotballegenden Saad Qais, som har 42 mål på 65 landskamper, er flau over behandlingen Drillo har fått.

Han var begeistret da nordmannen ble ansatt, og synes det irakiske fotballforbundet har vært altfor utålmodige.

- Å sparke Drillo er feil. Det er store kulturforskjeller mellom Norge og Irak, og Drillo fortjente mye mer tid enn han har fått. At Irak spilte uavgjort mot Kina er ikke god nok grunn til å si takk og farvel, sier Qais, som siden 2003 har bodd Valdres.

Har snakket med spillerne

Resultatene skal likevel ikke være den viktigste årsaken til at man mistet tålmodigheten med Drillo og assistent Otto Ulseth. At de norske trenerne ikke ville dra inn i Nord-Irak for å trene laget er den offisielle begrunnelsen. En annen grunn skal være at nordmennene ikke var tøffe nok i lederstilen.

Saad Qais har imidlertid snakket med et par av dagens landslagsspillere, deriblant kaptein og stjernespiss Younis Mahmoud. Der fikk Drillo støtte.

- Mahmoud sa det ikke var bra at Drillo ble borte, at det ikke var hans skyld at de var dårlige mot Kina, sier Qais til Dagbladet.no.

FJERNET FRA JOBBEN: Egil Olsen og Otto Ulseth fikk bare fem måneder som Iraks landslagstrenere. Den norske duoen ble erstattet av Adnan Hamad - noe de fikk beskjed om gjennom media. Foto: REUTERS
FJERNET FRA JOBBEN: Egil Olsen og Otto Ulseth fikk bare fem måneder som Iraks landslagstrenere. Den norske duoen ble erstattet av Adnan Hamad - noe de fikk beskjed om gjennom media. Foto: REUTERS Vis mer

Han snakket også med Aalesund-aktuelle Nashat Akram.

- Akram fortalte meg at spillerne ikke vet hva som skjer, og at de ikke har hatt noe med beslutningen å gjøre. «Forbundet bestemmer, vi bare spiller», sa han, sier Qais.

- Har oppført seg dårlig

Han er spent på hva det irakiske fotballforbundet vil foreta seg dersom trenerskiftet ikke gir den forventede effekten mot Qatar.

- Hvis de taper mot Qatar, hva skal de da gjøre? Skal de ringe Capello eller Wenger? Drillo var populær blant de irakiske spillerne, fotballforbundet har oppført seg dårlig.

- Hva tenker du om den nye treneren?

- Han er også en god trener, og kjenner spillerne. Men jeg tror ikke han kan gjøre mer for Iraks landslag enn Drillo, sier Qais.  

PS! Drillo sier til NRK i kveld at han har snakket med en pressetalsmann for det irakiske fotballforbundet. Han fikk imidlertid ikke svar på om han fortsatt har jobb - men pressetalsmannen lovet å gi endelig beskjed onsdag.

image: - Skal de ringe Capello eller Wenger?
<B>SYNES DRILLO ER BLITT DÅRLIG BEHANDLET:</B> Saad Qais har 42 landslagsmål for Irak, og bor i dag på Valdres. Han mener sparkingen av Drillo er bak mål.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media