MØTER IRSK LAG: Milan Jevtovic, Matthias Vilhjalmsson og Pål Andre Helland møter irske Dundalk i Champions League-kvalifiseringa. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
MØTER IRSK LAG: Milan Jevtovic, Matthias Vilhjalmsson og Pål Andre Helland møter irske Dundalk i Champions League-kvalifiseringa. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpixVis mer

Rosenborg i Champions League-kvalik

- Skal de til Champions League, må de se seg selv som favoritter i et slikt oppgjør

Rosenborg får tøff motstand i irske Dundalk i Champions League-kvaliken. Ekspertene holder likevel trønderne som favoritt.

(Dagbladet): Mandag ble det klart at Rosenborg møter irske Dundalk i den andre kvalik-runden til Champions League.

Dundalk kvalifiserte seg for Europa League forrige sesong, og spilte blant annet uavgjort mot AZ Alkmaar i gruppespillet. I tillegg slo de Maccabi Tel Aviv. Men Dundalk har mistet de viktigste spillerne fra fjorårssesongen.

- Vi møter et lag som har fått erfaring fra Europa det siste året. Og før vi har sjekket dem ut mer inngående, kan vi helt sikkert forvente et fysisk tøft lag. De kommer til å komme med stor innsats og entusiasme. Det må vi matche, sier Rosenborgs sportslige leder, Stig Inge Bjørnebye, til klubbens hjemmesider.

Rosenborg favoritt

Ekspertene holder Rosenborg som favoritt foran oppgjøret.

- Det er en tøff motstander for Rosenborg. Dundalk kvalifiserte seg til Europa League i fjor. men jeg mener Rosenborg går inn som favoritt. Men Rosenborg har bra erfaring fra Europa, og vil være favoritter, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Viasat-ekspert Vidar Davidsen mener også Rosenborg skal klare å ta seg videre. Han mener også det er en fordel at Rosenborg kommer inn i kampen midt i sesong, mens Dundalk er sesongoppkjøringa.

- Dundalk bør kunne håndteres. Det er ikke den verste motstanderen de kunne fått. Jeg mener de går inn som rene favoritter. Erfaringen fra Europa bør hjelpe dem. Og skal de til Champions League, så må de se seg selv som favoritter i et slikt oppgjør. Det handler om å ha en tilfreddstillende form, sier Vidar Davidsen til Dagbladet.

Bedre resultater i Europa

Tidligere Rosenborg-spiller Jahn Ivar «Mini» Jakobsen mener også at Rosenborg må slå et lag som Dundalk om de skal ha ambisjoner om Champions League. Likevel mener han Rosenborg ikke bør ta lett på motstanderen:

- Hvis man har ambisjoner om spill i Champions League, så må man selvfølgelig slå et lag som Dundalk, men de hadde ganske gode resultater i Europa League i fjor. Jeg vil tro en sånn kamp som det her blir jevn uansett, så selv om nordmenn flest ikke har hørt om dem før, så er det ikke noe som tilsier at Rosenborg skal kjøre over dem. De har tross alt bedre resultater i Europa enn Rosenborg har de siste årene, sier Jakobsen til Dagbladet.

Rosenborg har lagt bak seg noen runder i eliteserien som ikke har vært helt optimale. De kjemper i toppen, men har bare vunnet en av de siste seks kampene.

- Her er det bare å være glad for å komme seg videre. For Rosenborg handler alt om å kvalifisere seg til Europa, det er på det de vil bli målt i år, og selv om det er litt dårlig stemning der akkurat nå, så tror jeg de har et høyere nivå inne enn det de har fått vist så langt i år, sier Jakobsen.

I aksjon i juli

Kampene spilles 11. eller 12. juli, med returoppgjør 18. eller 19. juli. Rosenborg spiller borte først.

Rosenborg er seedet i runde 2, og slipper da å møte de største kanonene før en eventuell 3. runde. I den runden er de ikke lenger seedet.

Celtic, FC København, FC Salzburg, Apoel og Ludogorets er noen av lagene RBK kan møte i runde 3.

Hvis Rosenborg ryker ut i 3. kvalifiseringsrunde, går de rett til Europa League-play-off. Dersom de ryker ut i 4. kvalifiseringsrunde, altså Champions League-play-off, går de rett til Europa League-gruppespillet.