Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skal den kråka stå og skrike på meg?

Viborg-gutta i harnisk over Anja Andersen som ny trener.

SKAPER SKEPSIS: Herrespillerne i danske Viborg er meget skeptiske til å få Anja Andersen som assistenttrener. Foto: Erlend Aas, Scanpix
SKAPER SKEPSIS: Herrespillerne i danske Viborg er meget skeptiske til å få Anja Andersen som assistenttrener. Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Anja Andersen presenteres i dag som ny assistenttrener for herrelaget til danske Viborg. Det er ikke en veldig populær ansettelse blant alle spillerne i klubben.

Riktignok tør de ikke stå fram med kritikken under fullt navn, men et par av dem fyrer av kraftige verbale salver overfor Sporten.dk:

- Da jeg hørte det tenkte jeg at det simpelthen var en løgn. «Skal den kråka stå der og skrike på meg? Skal hun lære meg å hoppe høyere, skyte hardere eller løpe lengre? Det vil man helst slippe, sier en av spillerne.

En annen mener det er stor forskjell på å trene kvinne- og herrelag.

- Den stilen hun har passer jo slett ikke på et herrelag. En mann vil ikke ha respekt for den måten hun oppfører seg på og sånn som hun noen ganger skaper seg og forsøker å dominere spillere. Jeg har veldig vanskelig for å se at dette ender godt, sier den andre anonyme kritikeren.

Spillerne er også skeptiske til egenrådige Andersen som assistent, og tror hun vil få trøbbel med å samarbeide med lagets hovedtrener Bo Tolstrup. De tror også at det er klubbens tanke at Anja Andersen skal overta på sikt.

- Hun og Bo kan ikke jobbe sammen, de er ekstremt forskjellige. Han vil gjerne ha ro og fred og arbeide stille og rolig med spillerne sine. Han står for alt det Anja ikke står for. De kan maksimalt arbeide sammen i en sesong før de ryker i tottene på hverandre. Og så ligger det nok an til at det blir henne etter det, sier en spiller.

Andersen skal presenteres på en pressekonferanse i Viborg klokka 11 i dag.

- På pressemøtet vil sportssjef Susanne Munk Wilbek presentere en nyhet som utvilsomt vil vekke oppsikt i hele den danske håndballverden, skriver klubben i innkallingen.