Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal denne selverklærte fascisten trene West Ham?

Urokråka Paolo di Canio lanseres som en av kandidatene.

KONTROVERSIELL: Paolo Di Canio gestikulerer mot Lazio-fansen etter en kamp mot AS Roma. Han måtte senere i disiplinærhøring etter sin fascistiske hilsen. Dette bildet er fra januar 2005 Foto: AFP PHOTO/Paolo COCCO
KONTROVERSIELL: Paolo Di Canio gestikulerer mot Lazio-fansen etter en kamp mot AS Roma. Han måtte senere i disiplinærhøring etter sin fascistiske hilsen. Dette bildet er fra januar 2005 Foto: AFP PHOTO/Paolo COCCO Vis mer

(Dagbladet:) West Ham er allerede klare for nedrykk fra Premier League etter søndagens tap mot Wigan.

Og kun èn time etter at nedrykket var et faktum, fikk manager Avram Grant beskjed om å pakke kofferten.

Førstelagstrener Kevin Keen vil lede laget i den betydningsløse hjemmekampen mot Sunderland neste helg. Men det spekuleres allerede nå i hvem som blir klubbens neste permanente manager.

- Vi ser på alle West Hams eiere, David Gold og David Sullivan har allerede uttalt at de ønsker en rask avklaring rundt trenerjobben.

- Jo før jo bedre. Vi ser på alle. Jeg er sikker på at det er mange ledere som vil se på jobben som utfordrende og spennende, sier Gold ifølge Sky Sports.

SPARKET:  Avram Grant fikk søndag sparken som West Ham-trener. Nå spekuleres det i hvem som overtar jobben. Til venstre står Frederic Piquionne. Foto: AP Photo/Sang Tan.
SPARKET: Avram Grant fikk søndag sparken som West Ham-trener. Nå spekuleres det i hvem som overtar jobben. Til venstre står Frederic Piquionne. Foto: AP Photo/Sang Tan. Vis mer

- Det er mye arbeid å gjøre. Det er en veldig viktig oppgave som venter. Vi skal velge en leder som er i stand til å lede oss til opprykk fra Championship (nivå 2), sier Gold.

Sky Sports spekulerer nå i om det kan være duket for en tidligere West Ham-spiller i jobben som manager. Både den tidligere kroatiske forsvarskjempen Slaven Bilic, og den italienske urokråka Paolo di Canio nevnes blant utfordrerne til jobben.

Blir det Paolo di Canio, kan West Ham-fansen vente seg en fargerik trenerskikkelse. Han spilte 118 kamper for klubben og scoret 48 mål. Før han kom til West Ham spilte han i Sheffield Wednesday, der han blant annet ble kjent for en situasjon der han dyttet dommeren i en kamp mot Arsenal.

Selverklært fascist Di Canio har aldri lagt skjul på at han er fascist. Ved flere anledninger skapte han kontroverser ved å gjøre «fascisthilsen» til Lazio-fansen. Han har fått både store bøter og blitt utestengt fra fotballen på grunn av sin oppførsel.

- Jeg vil alltid hilse slik fordi det gir meg en følelse av å tilhøre mine egne, sa Di Canio, etter en kamp mot Liverno i 2005.

PROTESTER: Lazios supportere  demonstrerer mot di Canios utestengelse fra fotballen, Foto: AP Photo/Pier Paolo Cito)
PROTESTER: Lazios supportere demonstrerer mot di Canios utestengelse fra fotballen, Foto: AP Photo/Pier Paolo Cito) Vis mer

Mens Lazio er kjent for sin høyreekstreme tilnærming, er Liverno betraktet som en klubb på venstresiden.

Da di Canio ble ilagt en bot på 80.000 kroner og èn kamps karantene etter to fascisthilsner på ei uke, gikk statsminister Silvio Berlusconi ut og viste sympati overfor spissen.

- Di Canio er en ekshibisjonist. Hans hilsen har ingen betydning. Han er en god gutt, sa Berlusconi til Reuters.

Di Canio har også uttrykt beundring for Mussolini.

McClaren vil ikke Tidligere England-sjef Steve McClaren var linket til West Ham-jobben - men avkrefter ifølge Sky Sports at han er en kandidat.

- Det er veldig smigrende å bli koblet til en klubb med West Hams størrelse og historikk. Men på dette tidspunkt ønsker jeg ikke å bli vurdert til stillingen. Jeg ønsker alle i West Ham det aller beste for fremtiden, sier McClaren.

HILSER: Lazios Paolo Di Canio hilser til supporterne i en kamp mellom Lazio og Roma Foto: AP Photo/Giuseppe Calzuola
HILSER: Lazios Paolo Di Canio hilser til supporterne i en kamp mellom Lazio og Roma Foto: AP Photo/Giuseppe Calzuola Vis mer

Samtidig skal tidligere Newcastle-manager Chris Hughton, og tidligere Blackburn-trener Sam Allardyce være aktuelle for «The Hammers».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media