KLAR FOR SEMIFINALE: Caroline Wozniacki møter trippelmester Serena Williams i semifinalen i US Open. Foto:   Patrick McDermott/Getty Images/AFP
KLAR FOR SEMIFINALE: Caroline Wozniacki møter trippelmester Serena Williams i semifinalen i US Open. Foto: Patrick McDermott/Getty Images/AFPVis mer

Skal det endelig lykkes for Danmarks yndling?

Wozniacki cruiser mot sin første Grand Slam-tittel.

Det er klart for stjernemøte i US Open-semifinalen når verdensener Caroline Wozniacki, som jakter sin første Grand Slam-tittel, møter trippelmester Serena Williams.

Tyske Andrea Petkovic bød aldri Wozniacki på de helt store problemene i kvartfinalen som endte 6-1, 7-6 (7-5) i dansk favør. Petkovic gjorde flere uprovoserte feil i kampen som måtte spilles på bane 13 på grunn av en rift i banen på den langt større Louis Armstrong-arenaen.

Første sett tok Wozniacki enkelt hjem, men i annet sett fikk hun mer motstand. Da verdenseneren servet for seier på stillingen 5-3 ble det stans en periode. Petkovic fikk holdt dansken til et tiebreak, men da var det stopp for tyskeren.

Stjernemøte Neste utfordring for Wozniacki på veien mot en etterlengtet Grand Slam-tittel blir den hardtslående amerikaneren Serena Williams. Hun er på vei tilbake til toppen etter et vondt og skadeplaget år og har ennå ikke tapt et eneste sett i årets US Open.

- Jeg ser fram til kampen. Hun er en fantastisk idrettsutøver og en flott jente. Hun er en «fighter», akkurat som meg, og jeg må bare gå ut på banen og ta vare på sjansene mine, sa Wozniacki.

Williams har vunnet US Open i tennis tre ganger før og viste torsdag at hun er i rute igjen. Etter en litt treg start fant hun formen og slo ut Anastasia Pavljutsjenkova med 7-5, 6-1 i kvartfinalen.

Mot den 20-årige russeren virket 28.-seedede Williams noe rusten i starten. Oppladningen der hun ble tvunget av regnet til å trene inne, kan ha påvirket henne i starten av kampen. Men fra slutten av første sett og ut, var amerikaneren suveren.

- Muligens kan det ha hatt noe å si. Det går litt raskere innendørs, mente Williams.

Stosur overrasket En plass i semifinalen fikk også Samantha Stosur. Australieren slo overraskende ut 2.-seedede Vera Zvonareva i to strake sett med 6-3, 6-3 torsdag.

Stosur var uslåelig når hun hadde serven og brukte bare én time og sju minutter på å sende russeren ut av turneringen. Det sto i kontrast til hennes tidligere kamper, hvor Stosur brukte lang tid på å slå ut antatt svakere motstandere.

(NTB)