Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal diskutere idrett for unge

Idrettspresident Berit Kjøll skal i møte med kulturminister Abid Raja (V) tirsdag. Hun ønsker en gjenåpning av barne- og ungdomsidretten.

MØTES: Idrettspresident Berit Kjøll og kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) møtes tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
MØTES: Idrettspresident Berit Kjøll og kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja (V) møtes tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

En rekke idrettsprofiler har vært kritiske til at det ikke er åpnet for større idrettsaktivitet for de yngre. Kjøll er på samme linje .

- Jeg vil være helt supertydelig på dette. Vi ønsker en åpning av barne- og ungdomsidretten, sa hun da Norges Idrettsforbund holdt åpen time tirsdag.

- Smittefaren er liten blant barn og unge, og det vil være forsvarlig å sette en dato langt tidligere enn den som er formidlet hittil (1. september). Vi frykter et stort frafall og ser viktigheten av idretten og de samfunnsnyttige gevinstene. Dette er et budskap vi kommer til å gi til kulturministeren i dag, sa Kjøll.

De er stor debatt om grepene rundt idrett for unge. Fotballprofilen Ståle Solbakken var ute i VG mandag, der han kom med kritikk mot myndigheter og politikere.

- Jeg tror det er vanskelig å forklare barn at de kan leke på skolen, men ikke ha noe å gå til etter skolen. På både kort og lang sikt vil det bli et frafall som samfunnet må bære med seg. «Lediggang er roten til alt ondt» sier man gjerne om arbeidsløshet. Det er ikke annerledes med barn, sa Solbakken.

- Toppfotball og treningssentre får lov til å åpne, mens breddefotball, barnefotball, paraidrett og annen breddeidrett må vente til 1. september. Det fremstår unektelig som litt stivbeint og merkelig, sa Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad i Stortinget fredag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!