- Skal drite oss ut for å miste gullet

Konradsen matchvinner mot Stabæk.

• Rosenborg - Stabæk 1-0 (0-0)

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg kunne ta et skikkelig grep om gullkampen da Stabæk besøkte Lerkendal i kveld. Med seier ville trønderne være elleve poeng foran med sju runder igjen.

Kampen var jevnspilt i første omgang, men etter pause var Rosenborg klart best foran 19.981 tilskuere. Laget vasset i sjanser, uten å utnytte dem. Helt til vi kom på overtid - da Anders Konradsen dunket inn 1-0.

Lerkendal eksploderte.

- En fantastisk følelse. At scoringen kommer i aller siste sekund føles godt, sier Konradsen, som startet på benken, men kom inn.

- Det er alltid artig å påvirke resultatet når du starter på benken.

- Er gullet sikret nå?

- Det er noen kamper igjen. Men vi skal drite oss ut for å miste gullet.

Også Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen var høyt oppe etterpå:

- Det er som 70-tallet. Jeg husker ikke scoringen. Jeg og resten av stadion eksploderte. Det var enormt viktig. Det gir oss en fantastisk ro. Du så bare på spillerne og publikum hvor mye det betydde i dag.

- Vinner 2-0 Rosenborgs toppscorer Alexander Søderlund var ute med tre gule kort. Han så toppoppgjøret fra sidelinja, og hadde god tro på laget før kampen:

- Jeg har kjempetro på guttene. Vi vinner minst 2-0, sa han over høyttaleranlegget.

Stabæk var åpenbart svekket av at Adama Diomande er solgt til Hull. Men laget gikk respektløst til verks, og dominerte de første minuttene på Lerkendal.

GLADE GUTTER:  Mike Jensen og Jørgen Skjelvik feirer med Anders Konradsen (i midten). Foto: Ned Alley / NTB scanpix
GLADE GUTTER: Mike Jensen og Jørgen Skjelvik feirer med Anders Konradsen (i midten). Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Rosenborg virket ute av rytmen etter landslagspausen. Dette ble ikke minst illustrert med samspillet mellom kaptein Mike Jensen og Pål André Helland. I situasjoner der de burde funnet hverandre, fant de ikke hverandre.

Første omgang ble tam. Begge lag var frampå med resultatløse langskudd -  som Yassine El Ghanassy, Pål André Helland og Yann-Erik de Lanlay.

Ikke fornøyd Hjemmepublikum var ikke veldig fornøyd med Rosenborg etter første omgang. Skulle det bli en minnerik kamp for historiebøkene, måtte det skje i andre omgang.

Og mer fyr ble det. Rosenborg startet best. Og slik fortsatte det.

God var muligheten til Jensen etter fem minutter. Helland lot et innlegg fra venstrekanten gå over ham. Der sto en umarkert Jensen på 10-11 meter, men skuddet gikk utenfor.

Rosenborg hadde flere muligheter rett før det var spilt 70 minutter. Det haglet til tider rundt Stabæk-målet, men Rosenborg var ikke effektive. Muligens kunne det sett annerledes ut med Søderlund.

Eksplosjon Men så skulle det skje: Anders Konradsen dunket inn den avgjørende ballen på overtid. 1-0 til Rosenborg. Det var det siste som skjedde i kampen. Spillerne jublet. Det samme gjorde publikum.

Nå lukter det gull i Trondheim.

- Noen må vinne resten av kampene sine. Vi må gå på en stor smell. Men jeg synes vi er såpass solide for tida at det virker usannsynlig, sier Ingenbrigtsen til Dagbladet.

Neste utfordring: Saint-Etienne i gruppespillet i Europa League torsdag.

SEIN SCORING: Rosenborg-spillerne var ville etterpå.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SEIN SCORING: Rosenborg-spillerne var ville etterpå. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer