Skal du gå Birken? Det blir 5,4 kalde mil

Skiløpere kan vente seg 24 minusgrader på startstreken.

KALDE MIL: Birkebeinerrennet starter klokka 07.45. Det blir 5,4 kalde mil for løperne. Dette bildet er fra 2016. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
KALDE MIL: Birkebeinerrennet starter klokka 07.45. Det blir 5,4 kalde mil for løperne. Dette bildet er fra 2016. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 07.45 går startskuddet for de første løperne i årets utgave av Birkebeinerrennet. Skiløperne skal legge 54 harde kilometer bak seg fra Rena i Hedmark før de kommer i mål i Lillehammer.

Det ser ut som blir en kald affære for de mange tusen påmeldte.

Siste nytt på Yr.no er at det fra klokka 06.00 til 12.00 i dag er sol og 24 minusgrader. Varmere blir det utover dagen, for etter klokka 12.00 kommer temperaturen opp i minus åtte grader.

På veien fra Rena til Lillehammer skal løperne blant annet innom Sjusjøen. Der er det ifølge Yr meldt minus 18 fram til klokka 12.00. Fra klokka 12.00 og utover ettermiddagen er det ventet at temperaturen vil ligge rundt åtte minusgrader.

Ved mål i Lillehammer er det fram til klokka 12.00 meldt 15 minusgrader. På ettermiddagen er det ventet at gradestokken vil krype opptil seks minusgrader.

Til tross for en kald dag, er det meldt skyfri himmel og lite vind.

Kle deg etter været

Som i alt annet vær må man kle seg etter forholdene. På grunn av de svært kalde temperaturene har arrangøren oppfordret folk til å kle seg godt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer