Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skål, du har nettopp skrevet sykkelhistorie

Chris Horner ble tidenes eldste Grand Tour-vinner.

 PARADEMARSJ:  Chris Horner (i midten) kunne kose seg med et glass champagne på den siste etappen av Vuelta a España. Foto: EPA/JAVIER LIZON/NTB Scanpix.
PARADEMARSJ: Chris Horner (i midten) kunne kose seg med et glass champagne på den siste etappen av Vuelta a España. Foto: EPA/JAVIER LIZON/NTB Scanpix. Vis mer

Chris Horner ble ikke bare den første amerikaneren som har vunnet Vuelta a España. Han ble også historiens eldste Grand Tour-vinner og skrev sykkelhistorie søndag.

41 år gamle Horner kontrollerte konkurrentene på den 109,6 kilometer lange avslutningsetappen, der australieren Michael Matthews fra Orica-laget tok seieren noen centimeter foran USAs Tyler Farrar og tyskeren Niklas Arndt.

Det ble et voldsomt kjør på de aller siste kilometerne av avslutningsetappen. Edvald Boasson Hagen, den eneste norske rytteren som kjørte rittet i år, var aldri med i kampen om de fremste plassene i spurten.

Han endte på 13.-plass med samme tid som vinneren, og han var med i en gruppe på 18 ryttere som fikk et ørlite forsprang på resten av feltet på den siste kilometeren.

Vant med 37 sekunder
Chris Horner behøvde ikke risikere noe som helst på den siste etappen. Sammenlagtledelsen hans var sikker nok. Han rullet inn til 46.-plassen og var tre sekunder bak vinneren.

I sammendraget fikk amerikaneren tiden 84.36.04. Han var 37 sekunder foran italieneren Vincenzo Nibali, som han knuste på den nest siste etappen lørdag. Spanske Alejandro Valverde endte på tredjeplass. Han var 1.36 minutt bak Horner.

Vuelta a España var det første rittet Edvald Boasson Hagen kjørte etter skulderbruddet som førte til at han måtte bryte etter den 12. etappen i Tour de France i sommer. Han kjørte inn til 84.-plassen i sammendraget 2.59.04 timer bak Horner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling