Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal du se Champions League-finalen i Kiev? Da må du belage deg på elleville priser

Liverpool er i sin første Champions League-finale på elleve år. Dersom du skal bli med på festen mot Real Madrid, koster det skjorta.

STOR PRISFORSKJELL: Et rom på dette hotellet koster 228 ganger mer enn det som er vanlig fra en lørdag til søndag. Foto: Finn.no
STOR PRISFORSKJELL: Et rom på dette hotellet koster 228 ganger mer enn det som er vanlig fra en lørdag til søndag. Foto: Finn.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Mange Liverpool-supportere planlegger nok tur til Kiev, hvor Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid spilles 26. mai.

Men dersom du skal til Ukraina må du belage deg på store utgifter.

Vi kan starte med billettene: Det er plass til rundt 70 000 tilskuere på NSC Olimpiyskiy stadion, men Liverpool-supporterne får bare 16 626 billetter fordelt mellom seg. 63 prosent av disse billettene går til «vanlige Liverpool-supportere».

For å være sikret en billett, må du ha sett sju eller flere Champions League-kamper denne sesongen, og da er ikke playoffkampene mot Hoffenheim inkludert.

Det vil bli foretatt en trekning for supporterne som har vært på seks kamper denne sesongen.

Prisen på billettene varierer fra 48 pund (rundt 530 kroner) til 394 pund (rundt 4350 kroner).

Billettene deles inn i fire kategorier. Seks prosent er kategori 1 (315-394 pund), 27 prosent er kategori 2 (280-223 pund), 51 prosent er kategori 3 (109-140 pund) og 16 prosent er kategori 4 (48-61 pund).

Du kan lese mer informasjon om billettsalget på Liverpools offisielle hjemmeside.

Men for deg som ikke oppfyller kravene, må du nok fort ut med flere tusen kroner om du skulle få tilbud om kampbillett.

Rådyrt på hotell

Hvis du er så heldig at du sikrer deg en billett til selve kampen, så bør du kanskje tenke deg om to ganger før du skal bestille hotell. Prisene er skrudd i været natt til søndag etter finalen.

Et skrekkeksempel er et rom på et trestjerners hotell som heter Hotel Ukraine, som koster 120 079 kroner via selskapet otel.com.

Hvis du skal booke et rom på samme hotell førstkommende lørdag, koster det 525 kroner for det billigste rommet - 228 ganger billigere.

Vi gjorde noen raske søk på hvor mye det koster for én voksen for én natt i Kiev fra lørdag 26. mai til søndag 27. mai (det aller meste er utsolgt):

Hotels.com:
Ett ledig rom til 24 200 kroner.

Booking.com:
10 ledige rom - det billigste koster 2 793 kroner (seng i sovesal). Deretter er resten fra 15 332 kroner og oppover.

Expedia:
Ett ledig rom til 24 442 kroner.

Tripadvisor:
7 ledige rom - det billigste koster 2 793 kroner (seng i sovesal). Deretter er resten fra 15 515 kroner og oppover.

- Normalt

Arvid Flagestad er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI og omtales som reiselivsekspert. Han er ikke overrasket over at prisene skrus opp når det er kamp om plassene.

- Det er mer normalt enn unormalt, sier Flagestad.

- I norsk sammenheng vil man knapt komme opp i priser i denne høyden. I Kiev har de østeuropeisk stil. Der tar de det som er mulig å få. De tar ikke hensyn til resten, mener han.

Når vi nevner at prisen på hotellrom kommer opp i flere titalls tusen natt til 27. mai, blir Flagestad heller ikke overrasket.

- Det er normalt at de utnytter situasjonen. Det ligger i deres forretningspraksis. Det må man bare regne med, sier Flagestad.

- Det er vel knapt noe sted hvor prisene blir så ekstreme som i Øst-Europa, sier han videre.

Tidligere denne uka kom det meldinger om at flyturene fra England til Kiev har blitt skrudd opp etter at Liverpool vant 5-2 i den første kampen.

En flytur fra Oslo til Kiev 26. mai vil koste deg minst 5000 kroner tur/retur, dersom du er villig til å ta en mellomlanding og vente noen timer mellom flyturene.

Målfest

Hele 20 scoringer ble det totalt i Champions League-semifinalene, noe som gir et snitt på fem mål per kamp.

Til sammenlikning ble det scoret 24 mål på åtte kamper i kvartfinalen, et snitt på tre scoringer per kamp. Snittet i åttedelsfinalene var rett i underkant av tre scoringer per kamp. Årets Champions League-sesong er med andre ord en eneste stor målfest.

Sesongens finalister Liverpool og Real Madrid har hele 17 trofeer mellom seg i den gjeveste klubbturneringen (Real Madrid har vunnet 12 ganger). 26. mai kommer nummer 18.

Skal du være med på festen, må du belage deg på at det vil koste skjorta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!