TRIMTUR: Mange sikret seg autografen til Marit Bjørgen etterhennes trimtur med ansatte fra Aker. Marit Bjørgen bruker store deler av mandagens som med Aker ansatte.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
TRIMTUR: Mange sikret seg autografen til Marit Bjørgen etterhennes trimtur med ansatte fra Aker. Marit Bjørgen bruker store deler av mandagens som med Aker ansatte. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

- Skal en del til for at jeg skal klare å kopiere fjoråret

Marit Bjørgen leter etter de små detajlene som kan gjøre henne bedre.

Marit Bjørgen (31) innser at hun ikke lenger kan utvikle seg mye som skiløper. Likevel insisterer hun på å finne de små detaljene som kan gjøre henne bedre.

Vinterens VM-dronning holdt mandag foredrag, sammen med Therese Johaug og skiforbundets sportssjef Åge Skinstad, for hovedsponsor Aker på Aker Brygge.

- Jeg er ikke så ung som Therese lenger og har ikke det samme potensialet til å utvikle meg stort. For min del er det snakk om små marginer som kan gjøre meg enda ett hakk bedre, sa Bjørgen.

Men fire gull og en sølvmedalje fra ski-VM i Holmenkollen blir det ikke enkelt å følge opp, og i alle fall ikke å overgå. Heller i framtidige mesterskapssesonger.

- Jeg hadde en strålende fjorårssesong, og for så vidt året før også. Men jeg må innrømme at det skal en del til for at jeg skal klare å kopiere det jeg greide da.

Motbakketrening Ikke uventet er det Tour de Ski og verdenscupseier sammenlagt som blir de største målene for Rognes-jenta den kommende vinteren. Tour de Ski har Bjørgen fortsatt ikke maktet å vinne. Særlig avslutningen opp motbakken i Cavalese-området i Italia har vært vanskelig for 31-åringen, som har sin største styrke i lettere terreng.

Nettopp hvordan hun går i motbakker er et av punktene Bjørgen ønsker å forbedre.

HOLDT FOREDRAG SAMMEN: Marit Bjørgen holdt mandag foredrag, sammen med Therese Johaug og skiforbundets sportssjef Åge Skinstad, for hovedsponsor Aker på Aker Brygge. Her trener de sammen på Kvitfjell. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
HOLDT FOREDRAG SAMMEN: Marit Bjørgen holdt mandag foredrag, sammen med Therese Johaug og skiforbundets sportssjef Åge Skinstad, for hovedsponsor Aker på Aker Brygge. Her trener de sammen på Kvitfjell. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

- På landslaget er vi flinke til å dra fordel av hverandres styrker. Mens Therese gjerne presser meg til å prestere enda litt til i motbakker, er jeg kanskje bedre i de lette partiene, påpekte trønderen som har sanket 11 gullmedaljer fra internasjonale mesterskap.

Bjørgen la til at en ikke må være for opptatt av resultater i treningsarbeidet, men snarere sørge for at kvaliteten på treningen er så optimal som mulig.

- Vi må hele tiden evaluere hva som var bra og hva som ikke var bra på trening. På den måten kan bli enda litt bedre for hver dag.

(NTB)