KAMPKLARE: Sander Sagosen (t.v.) og Harald Reinkind er klare for kamp mot Tyskland i Hamburg fredag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KAMPKLARE: Sander Sagosen (t.v.) og Harald Reinkind er klare for kamp mot Tyskland i Hamburg fredag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Semifinale i håndball-VM:

- Skal få 10 000 tyskere til å holde kjeft

Håndballgutta er forberedt på et «slagsmål» i Hamburg.

  • Tyskland - Norge, fredag 20.30

HAMBURG (Dagbladet): De norske håndballgutta møter Tyskland i semifinalen i VM i morgen kveld. Matchen spilles i Hamburgs storstue med plass til 16 000 tilskuere.

Der vil landslaget bli møtt av håndballgale tyske fans - som øyner suksess på hjemmebane.

- Tyskland har et steintøft forsvar. De har gitt mye juling så langt i VM. Vi skal få 10 000 tyskere på tribunen til å holde kjeft, sier Kiel-proff Harald Reinkind til Dagbladet.

TAKK: Danmark slo Sverige og banket Norge gjennom til semifinale i Håndball-VM. Her er vår takk til våre venner i sør. Video: Nicolai Delebekk Vis mer Vis mer

- Vi er forberedt på et massivt trykk. Jeg håper vi kan klare å gjøre det stille der inne, sier GWD Minden-spiller Magnus Gullerud til Dagbladet.

- Tyskland har ikke de raskeste føttene, så vi er avhengig av stor bevegelse, sier Magdeburg-profil Christian O'Sullivan til Dagbladet.

- Å slå Tyskland i Tyskland er en hard nøtt, sier Bjarte Myrhol til Dagbladet.

Sultne

Det var nettopp tyskerne som sendte Norge ut av semifinalen i EM 2016 på ekstraomganger. Siden har Myrhol og lagkameratene også spilt VM-finale i Frankrike for to år siden.

Nå jakter håndballgutta ny opptur.

- Ja, vi er sultne på mer. Nå er vi ikke lenger fornøyd med å stå der vi er. Vi går for medaljer og gull, sier Myrhol.

Strekspilleren har slitt med smerter under foten, men lagkapteinen føler seg langt bedre. I den forrige kampen mot Ungarn var effektiviteten foran mål tilbake med seks mål på seks skudd.

Tøffe

Landslagssjef Christian Berge ser for seg en tøff kamp - der de norske spillerne blir satt på prøve.

- Det kan bli et slagsmål, sier Berge.

- Tyskland er favoritter med hele hallen i ryggen. De ønsker en fysisk kamp og det må vi unngå. Vi skal løpe dem i senk, sier landslagssjefen.

Tyskland er uten tap i VM, men med seks seire og to uavgjort. Både mot Russland og Frankrike ble det poengdeling.

- Det er press på Tyskland på hjemmebane. Jeg føler at vi er underdogs. Det er disse scenene vi liker. Vi møter en 5-1-formasjon med mye fysikk, sier Berge.

Herrelandslagene til Norge og Tyskland har møttes 82 ganger tidligere. 60 har endt med tysk triumf. Norge har vunnet 16, og seks oppgjør har endt uavgjort.

Norge - Tyskland spilles klokka 20.30 i Hamburg fredag kveld. Kampen vises på TV3.