Skal få fart på gutta

Åge Skinstad fortsetter som sportssjef i langrenn til 2012. Jobb nummer én er å få langrennsgutta til å gå fortere.

NYE ÅR: Åge Skinstad tar to nye år som sportssjef for langrennslandslaget. Han blir ansvarlig for resultatene både i OL til vinteren og under VM i Oslo i 2011. Her med VM-vinner Petter Northug i Liberec i Tsjekkia.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
NYE ÅR: Åge Skinstad tar to nye år som sportssjef for langrennslandslaget. Han blir ansvarlig for resultatene både i OL til vinteren og under VM i Oslo i 2011. Her med VM-vinner Petter Northug i Liberec i Tsjekkia. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Skinstads kontrakt gikk opprinnelig ut etter kommende OL- sesong. Men langrennskomiteen og dens leder Hermod Bjørkestøl har satt mye inn på å få Skinstad til å fortsette, og har lyktes.

I går skrev Skinstad under for to nye år.

- Åge har hele tiden vært vårt klare førstevalg. Skinstad har gjort en strålende innsats for norsk langrenn de åra han har vært i jobben, og det ser vi gjerne at han fortsetter med. Selv om tilstanden i langrenns-Norge er god, er det nok å jobbe med også framover, sier Bjørkestøl.

Tredobling Under Bjørkestøl og Skinstads ledelse har langrennssporten klart seg meget bra, og har i dag en markedsposisjon som svært mange andre idretter kan misunne dem. Sponsorsituasjonen er meget god. Derfor er det også økonomi til å gjennomføre de tiltakene ledelsen mener er nødvendig.

Bredden er også bemerkelsesverdig stor. I 2004 stilte det 20 lag i NM-stafetten for kvinner. I vinter var tallet over 50, nesten en tredobling. Og går det som Skinstad og Bjørkestøl vil, kommer ikke tallet til å synke. Det skal blant annet etableringen av regionale rekrutteringslag bidra til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer