Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal feire 100 år med å overgå OL i Vancouver

Studentidrettslagene er tilbake i Klubben, og NTNUI sparker godt fra seg.

BREDDE: Over 50 undergrupper faller inn under NTNUI, fra sandvolleyball til vannpolo til langrenn. Foto: NTNUI SANDVOLLEYBALL
BREDDE: Over 50 undergrupper faller inn under NTNUI, fra sandvolleyball til vannpolo til langrenn. Foto: NTNUI SANDVOLLEYBALL Vis mer

||| • Stem på klubben i ditt hjerte!

(Dagbladet): I fjor skapte det reaksjoner i studentmiljøet at studentidrettslagene ikke hadde anledning til å delta i Klubben i mitt hjerte.

I år er studentene tilbake, og de sparker fra seg.

I klassen for bedrift- og studentidrettslag er NTNUI som vanlig blant dem som markerer seg kraftigst. Ingen tilfeldighet, mener leder Sjur Øyen.

- NTNUI har hatt en formidabel vekst siden 2004, medlemstallet har økt fra rundt 9000 til nærmere 14000 ved siste opptelling i januar i år. Vi har en enorm bredde, og er egentlig for et lite idrettsforbund å regne, sier Øyen til Dagbladet.

Dans størst
Drøye 50 undergrupper faller under Norges teknisk-naturvitenskapelige universitets idrettsforenings vinger. Idrettene er mange. Her er alt fra anerkjente grener som fotball, håndball og langrenn, til nykommerne lacrosse og vannpolo. Orientering er en gren der NTNUI har blitt en kjent aktør i miljøet, og har både holdt høyt bredde- og elitenivå.

Men, kanskje noe overraskende, er det dans som tiltrekker seg den største medlemsmassen i idrettsforeninga. I oktober reiste hele seks lag fra NTNUI til Växjo i Sverige for å delta i VM i lindy hop, bugg og boogie woogie, og kom tilbake med toppresultater.

- De har en bred profil og kjører mye kurs. De har klart å tiltrekke seg mennesker som klarer å satse hardt. Studenter og tidligere studenter sitter på kompetansen. Og det er jo her NTNUI skiller seg ut på idrettens elitenivå, det finnes ingen lønnede tillitsvalgte, sier Sjur Øyen.

- Hvorfor søker folk til studentidretten igjen?

- Jeg tror vi ser at studentidretten er på vei fram etter en litt anonym periode. Administrasjonen i Norges Studentidrettsforbund (NSI har gjort en formidabel jobb med å lytte til studentidrettslagene og klart vise hva de kan tilrettelegge for og tilby sine medlemslag. Samtidig tror jeg at folk har blitt mer opptatt av å drive idrett på lag, framfor bare i trening for seg selv. Det sosiale og miljøet rundt er viktig for mange og grunnsteinen i NTNUI, sier lederen.

Studentolympiade
Neste år feirer NTNUI at det er 100 år siden idrettsforeningen ble formet. Selve festen kommer ikke før i oktober, men i februar tjuvstarter de med den tredje utgaven av Studentlekene, som tidligere har blitt arrangert i 1999 og 2003.

- Målsetningen er å få med like mange utøvere som skal delta i OL i Vancouver. Vi satser på å få 2700 studenter fra hele landet til å komme til Trondheim for å konkurrere i de forskjellige grenene. Det er et stort ønske om å fortsette satsningen på dette arrangementet framover, som en studentolympiade med faste mellomrom, sier Øyen.

Som håper en seier i Klubben i mitt hjerte kan bety ekstra utstyr i gave til 100-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media