Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal følge opp det ekstreme 80-tallet

Camilla Herrem lar seg ikke knekke av presset.

I SLAG: Camilla Herrem hadde i Møbelringen Cup en uttelling som var opp mot det hun hadde i VM i fjor. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
I SLAG: Camilla Herrem hadde i Møbelringen Cup en uttelling som var opp mot det hun hadde i VM i fjor. Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I flere mesterskap var Kari Mette Johansen Norges eneste reine venstrekant. Hun spilte mer enn noen andre i mesterskapene - og leverte varene til de grader.

I EM for to år siden fikk Camilla Herrem sjansen. Hun tok den, og var selskreven til VM i fjor - et mesterskap som ble hennes store internasjonale gjennombrudd.

En stormvind fra Rogaland blåste over Kina og Herrem suste inn på all star-laget.

Mye å leve opp til Det er alltid knyttet store forventninger til norske landslagsspillere - uansett. Nå har Camilla Herrem i tillegg ganske mye å leve opp til. Fjorårets herjinger er ikke glemt.

- Hvordan takler du forventningene?

- Jeg må bare prøve å gjøre det samme som jeg gjorde i fjor, å holde det samme nivået og opprettholde uttellingsprosenten min. Jeg vil jo gjøre det best mulig, sier hun til Dagbladet.

Og uttellingsprosenten hun skal opprettholde er skyhøy.

image: Skal følge opp det ekstreme 80-tallet

I løpet av de ti mesterskapskampene hun spilte i Suzhou og Nanjing, scoret hun på 41 av 51 skudd. Drøyt 80 prosent er formidabelt.

Ingen norske spillere har hatt en liknende uttelling siden 2005-VM. Men uttellingen til Randi Gustad (80 prosent) og Linn Jørum Sulland (88) kom etter langt færre avslutninger og kan ikke sammenliknes.

Ingen nerver - Jeg lar meg ikke stresse av presset, men det er aldri noe kjekt å spille dårlige kamper. Jeg vil jo være like god som jeg var i fjor og ha den samme uttellingen, sier Herrem.

Hun har et ekstremt vinnerinnstinkt og blir direkte sur og vanskelig å ha med å gjøre når hun taper. Tenningen er stor - og fallhøyden tilsvarende.

Nerver er derimot et fremmedord.

- Ja, det er lenge siden jeg var nervøs før en kamp. Kanskje det kommer litt nerver før den første kampen, men da som sommerfugler og sånn, ikke noe mer.

Ikke hemmet Byåsen-jenta har lenge slitt med ankelen. Den var vond i VM i fjor - det så bare ikke sånn ut. Hun ble operert rett etter forrige sesong, men er fortsatt ikke 100 prosent bra.

- Den ser ikke kjempebra ut ennå, men det går jo fint. Jeg føler ikke at den hemmer meg. Jeg trener like mye som alltid, men jeg må ta noen øvelser og sånn for å holde den fornøyd.

I helga var turboen på igjen, da hun og lagvenninnene sørget for tre strake seirer i Møbelringen Cup. Og Herrem viste at hun er i godt slag.

11 mål på 14 skudd gir en uttelling på 78,5 prosent og er opp mot toppnivået fra VM.

Og hele venstresida til Norge er sterk: Kari Mette Johansens statistikk fra oppkjøringsturneringen er identisk.

Landslagssjefen har igjen et luksusproblem.

USTOPPELIG: Motstanderne - her representert ved Spania - sleit med å få tak på Camilla Herrem i VM i fjor. Foto: Aly Song/REUTERS
USTOPPELIG: Motstanderne - her representert ved Spania - sleit med å få tak på Camilla Herrem i VM i fjor. Foto: Aly Song/REUTERS Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!