Skål for Scheie!

Pubfolket hever glassene til ære for VMs ubestridte kommentatorkonge. Så langt er ikke Dagbladets lesere i tvil: Arne Scheie er VMs beste.

- Scheie er konge, men nå må NRK se til å få hentet Davy Wathne til Frankrike. Tenk deg Scheie og Wahne bak mikrofonen i VM-finalen. Det hadde vært noe det, mener fotballfolket som går på pub.

Leder klart

Det er ikke direkte overraskende at Arne «Ja, vi må vel si, dere...» Scheie leder klart i Dagbladets kommentatorkåring. Så langt har over halvparten av Dagbladets lesere kåret ham til VMs beste kommentator. Ekspertkommentator Nils Arne Eggen og Kenneth Fredheim følger på andre- og tredjeplass, men det er et hav fram til Mr. Fotball.

- Scheie snakker fotball på en interessant måte, mener kameratgjengen Frank O. Hellesen, Tone Gravdal, Giske Flagtvedt, Aage Wahl og Daniel Bøe. I går så de England- Romania på en fotballpub i Oslo sentrum.

- Bedre stemning enn hjemme i stua, mener de.

I går strømmet det inn sterke meninger via faks, telefon og Internett til Dagbladets redaksjon. Fremdeles er det mulig å stemme på VMs beste TV-kommentator på Dagbladets Internett-sider.

- Blir ikke Scheie for fotballfaglig, da?

- Ja, det er sant. Han er litt tørr. Men en god kommentator holder seg til fakta og tar pauser innimellom. Tjernås holder også mål, sier pubfolket.

Én av de tre bergenserne i gjengen slenger også ut at Brann-trener Kjell Tennfjord burde hatt akkrediteringskort som NRK-kommentator. En mener Rike fremdeles holder mål, en annen er svak for Fredheim. Men så kommer det:

Send Traaen hjem!

- Han der med skrikestemmen. Hva heter han... Traaen? Ja, Olav Traaen. Send mannen rett hjem! Nils Arne Eggen bør få sitte på terrassen sammen med Espen Graff. RBK-eren er i alle fall litt underholdende.

- Så Eggen bør få fast jobb i statskanalen?

- Nei, han er best i Rosenborg, sier bergenserne.

Hva med Karen-Marie?

Giske Flagtvedt er fotballidioten blant de fem. Hun har sett de fleste kampene, og er enig med Dagbladets lesere i at NRK har kommet godt fra det - så langt.

- De har fått til en god blanding mellom NRK-folk og tidligere Drillos-spillere.

Jeg kommer garantert til å følge med videre - selv om Norge kan bli slått ut, sier Giske, som har England som sitt favorittlag.

På TV-skjermen skriker Olav Traaen at England får en halvsjanse, og da skynder vi oss å stille spørsmålet:

- Så dere savner ikke Karen-Marie Ellefsen?

- ????

SCHEIE: Pubfolket er enig med halvparten av Dagbladets lesere: Scheie er VMs beste kommentator. Men denne gjengen vil også ha Davy Vathne til Frankrike.