Skål for Scheie!

Pubfolket hever glassene til ære for VMs ubestridte kommentatorkonge. Så langt er ikke Dagbladets lesere i tvil: Arne Scheie er VMs beste.

- Scheie er konge, men nå må NRK se til å få hentet Davy Wathne til Frankrike. Tenk deg Scheie og Wahne bak mikrofonen i VM-finalen. Det hadde vært noe det, mener fotballfolket som går på pub.

Leder klart

Det er ikke direkte overraskende at Arne «Ja, vi må vel si, dere...» Scheie leder klart i Dagbladets kommentatorkåring. Så langt har over halvparten av Dagbladets lesere kåret ham til VMs beste kommentator. Ekspertkommentator Nils Arne Eggen og Kenneth Fredheim følger på andre- og tredjeplass, men det er et hav fram til Mr. Fotball.

- Scheie snakker fotball på en interessant måte, mener kameratgjengen Frank O. Hellesen, Tone Gravdal, Giske Flagtvedt, Aage Wahl og Daniel Bøe. I går så de England- Romania på en fotballpub i Oslo sentrum.

- Bedre stemning enn hjemme i stua, mener de.

I går strømmet det inn sterke meninger via faks, telefon og Internett til Dagbladets redaksjon. Fremdeles er det mulig å stemme på VMs beste TV-kommentator på Dagbladets Internett-sider.

- Blir ikke Scheie for fotballfaglig, da?

- Ja, det er sant. Han er litt tørr. Men en god kommentator holder seg til fakta og tar pauser innimellom. Tjernås holder også mål, sier pubfolket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Én av de tre bergenserne i gjengen slenger også ut at Brann-trener Kjell Tennfjord burde hatt akkrediteringskort som NRK-kommentator. En mener Rike fremdeles holder mål, en annen er svak for Fredheim. Men så kommer det:

Send Traaen hjem!

- Han der med skrikestemmen. Hva heter han... Traaen? Ja, Olav Traaen. Send mannen rett hjem! Nils Arne Eggen bør få sitte på terrassen sammen med Espen Graff. RBK-eren er i alle fall litt underholdende.

- Så Eggen bør få fast jobb i statskanalen?

- Nei, han er best i Rosenborg, sier bergenserne.

Hva med Karen-Marie?

Giske Flagtvedt er fotballidioten blant de fem. Hun har sett de fleste kampene, og er enig med Dagbladets lesere i at NRK har kommet godt fra det - så langt.

- De har fått til en god blanding mellom NRK-folk og tidligere Drillos-spillere.

Jeg kommer garantert til å følge med videre - selv om Norge kan bli slått ut, sier Giske, som har England som sitt favorittlag.

På TV-skjermen skriker Olav Traaen at England får en halvsjanse, og da skynder vi oss å stille spørsmålet:

- Så dere savner ikke Karen-Marie Ellefsen?

- ????

SCHEIE: Pubfolket er enig med halvparten av Dagbladets lesere: Scheie er VMs beste kommentator. Men denne gjengen vil også ha Davy Vathne til Frankrike.