Skål, for superspurten

Thor Hushovd feiret med lokal vin.

Tre og en halv time etter en av karrierens mest smakfulle seirer, sprettet Thor Hushovd (29) en nesten like «magnifique» seiersvin på hotellet.

Sliten etter en hel dag på sykkelen, podiumsfeiring, seiersintervjuer, massasje og flere seiersintervjuer, satte Hushovd seg til bords med laget sitt klokken 21 onsdag kveld.

Der fikk gulloksen fra Grimstad servert et glass lokal Chablis.

- Jeg drikker bare ett glass. Det kommer en dag i morgen også, og det er to og en halv uke igjen av Tour de France, sa onsdagens etappevinner, som regnet med at hodet ville treffe blink på puta ved 23.30-tiden.

En ekstra spesiell skål fikk hjelperytter Julian Dean, som serverte nordmannen drømmeseieren på fat.

Newzealenderen er helt avgjørende for Hushovds suksess på sykkelen.

Det som egentlig skulle vært en champagnefeiring før middagen, ble i stedet en knapp hvitvinsfest.

I stedet nøyde Thor Hushovd seg med tanken på at venner og familie satt hjemme i Norge og feiret seieren på ordentlig vis.

- BARE ETT GLASS: Til tross for at Thor Hushovd fikk servert vin av flotteste sort, lovte han å stoppe etter ett glass. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
- BARE ETT GLASS: Til tross for at Thor Hushovd fikk servert vin av flotteste sort, lovte han å stoppe etter ett glass. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

- Jeg regner med at vennene mine feirer med champagne. Jeg har så vidt fått tid til å prate med noen av dem hjemme på telefonen, blant andre Susanne (forloveden), og hun var veldig glad, sa Hushovd til NTB.

Foreldrene hans kommer for en sjelden gangs skyld ikke til Frankrike for å se sønnen i år.

Etappeseieren onsdag var Hushovds femte i Tour de France. Fra før har bare Dag Otto Lauritzen en enkelttriumf i verdens største etapperitt på sykkel.

(NTB)

Skål, for superspurten
NAN, NAM: Thor Hushovd ser ut til å nyte Chablisen, og det kan han gjøre med god samvittighet. Drikken er produsert i samme område som han erobret fra sykkelsetet i dag.