Skal fôre Nannskog og Gunnarsson

Furuseth Olsen klar for møte med gamleklubben.

(Dagbladet.no:) Petter Furuseth Olsen gjør comeback i Tippeligaen på tirsdag, når Stabæk én dag etter resten av lagene tar imot Brann på Nadderud.

Etter tre sesongen i Sverige er han igjen klar for norsk fotball.

Han har brukt vinteren og oppkjøringskampene på å bli kjent med nye lagkamerater, og synes det ser bra ut - rett før alvoret starter.

- Jeg har lært laget og kjenne og de har blitt kjent med hvordan jeg spiller. Jeg føler det har gått bra å gli inn i systemet, sier han til Dagbladet.no.

Akkurat nå lader han opp til seriestarten på påskefjellet, men han lover Stabæk-supporterne at han har med joggesko og ikke vil ta noen sjanser i alpinbakkene.

Skryter av spissene

Stabæk styrket den offensive kraften i laget ytterligere da de hentet kantspilleren fra Hammarby i vinter. Det er duket for mye god angrepsfotball i Bærum i år.

Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson hamret inn mål i Tippeligaen i fjor, og er kanskje den spissduoen de andre lagene frykter mest.

GLEDER SEG TIL DEBUTEN: Petter Furuseth Olsen (til høyre) spiller sin første Stabæk-kamp på tirsdag - mot gamleklubben Brann. Foto: MORTEN HOLM / SCANPIX
GLEDER SEG TIL DEBUTEN: Petter Furuseth Olsen (til høyre) spiller sin første Stabæk-kamp på tirsdag - mot gamleklubben Brann. Foto: MORTEN HOLM / SCANPIX Vis mer

Furuseth Olsen sier det er en drøm å spille med dem.

- De er så smarte i måten de beveger seg på. De er veldig bevegelige og tydelige i løpene sine. Nå er målet at jeg skal krydre det med gode innlegg, sier vestfoldingen.

Møter gamle venner

Han mener den største forskjellen på Allsvenskan og Tippeligaen er at det går mye raskere framover i Norge.

- Vi er litt mer overgangskåte i Norge, og setter overgangene mye raskere i gang. I Sverge bruker lagene generelt mer tid og spiller flere pasninger på tvers og bakover, sier han.

I seriepremieren møter han gamleklubben Brann. Det er ikke så veldig mange spillere igjen fra tida hans i Bergen, men han gleder seg likevel til et gjensyn med de rødkledde.

- Det blir moro. Det er alltid gøy å se igjen gamle kompiser og det skal bli hyggelig å hilse på fansen også. Jeg har bare gode minner fra tida mi i Bergen, sier Furuseth Olsen, som spilte mellom fjellene fra 2001 til 2003.

- Men når kampen begynner legger vi vennskapet til side.

LEGGER VENNSKAPET TIL SIDE: Furuseth Olsen gleder seg til gjensynet med gamle kjente fra Brann-tida.