Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skal fylle tomrommet etter Mowinckel: - Nervepirrende

Thea Stjernesund er spent på om hun takler press og forventninger etter gjennomslaget forrige sesong. Det trenger de norske alpinkvinnene som mangler ledestjernene i Sölden.

TILBAKE I SÖLDEN:  Thea Louise Stjernesund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TILBAKE I SÖLDEN: Thea Louise Stjernesund. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

SÖLDEN (Dagbladet): For nøyaktig et år siden var plutselig Thea Stjernesund et nytt navn å lære seg for alle alpininteresserte.

Med en helt vanvittig andreomgang under verdenscupåpningen i Sölden kjørte hun seg opp fra en 25. til en 9. plass og hadde nest best omgangstid av samtlig i feltet.

Nå er Stjernesund tilbake i Sölden. Og med skader og fravær fra både Ragnhild Mowinckel og Nina Haver-Løseth er hun det største norske håpet i årets sesongåpning.

- Det er nesten litt nervepirrende på en annen måte, for nå har jeg vært her og kjørt så bra at det nesten er umulig å ikke ha en viss forventning. Jeg prøver å bare tenke at nå har jeg vært her en gang, er litt mer rutinert på stedet og bakken og jeg starter tidligere, så det er litt flere ting som ligger til rette for å gjøre det bedre, sier Stjernesund til Dagbladet.

OVERRASKET ALLE: Thea Stjernesund kjørte seg opp 15 plasser i 2.omgang i Sölden i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OVERRASKET ALLE: Thea Stjernesund kjørte seg opp 15 plasser i 2.omgang i Sölden i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- For anspent

Allerede et par dager før rennet er det tydelig at Stjernesund virkelig lever seg inn i konkurransene hun kjører. Når 22-åringen snakker om egne prestasjoner og forventninger, er det på samme måte som hun er i bakken; mye vilje og intensitet.

Niendeplassen forble hennes beste renn forrige sesong. Stjernesund er åpen om at hun tror forventningspresset til egne prestasjoner ble for stor. I år håper hun at litt mer rutine i verdenscupsirkuset vil hjelpe.

- Jeg merker at tankene mine er litt i en berg- og dalbane. Det gjør at jeg får litt forventninger til rennet, men jeg har egentlig mest forventninger til å bare klare å kjøre bra på ski her og om jeg er tidsmessig nærmere hadde det vært veldig gøy.

- Jeg blir ofte så anspent for jeg har så lyst til å kjøre så fort. Det virker litt mot sin hensikt, innrømmer Stjernesund.

Mikaela Shiffrin er idrettens største stjerne og er igjen den store favoritten til å vinne både i Sölden og verdenscupen sammenlagt. For Stjernesund er årets mål å nærme seg teten så mye som mulig.

Ragnhild Mowinckel tok steget opp i verdenstoppen før OL i 2018 og Stjernesund mener det samme er mulig for henne.

- Jeg tror det absolutt er mulig. Målet mitt er å være nærmest mulig, sånn tidsmessig. Det hadde vært så sykt deilig å se at jeg puster dem i nakken. Plassering er en ting, men virkelig få ut de skikkelige kanonrundene på renn, hvor jeg slipper ned skuldrene og kjører, sier Stjernesund.

Ragnhild Mowinckel prøvde seg endelig på ski igjen etter skaden hun pådro seg sist sesong. Reporter: Thomas Haarstad Video: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Hater å tape

Av lagvenninnene omtales Hakadal-løperen som en flott lagvenninne som hever laget både på trening og utenfor. Lagvenninne gjennom mange år, Kristin Lysdahl, mener Stjernesund skiller seg ut med sitt konkurranseinstinkt.

- Thea er veldig rå og veldig tøff. Hun pusher alle veldig godt på trening, og hater å tape. Når vi kjører med timing på trening blir vi pushet voldsomt, så det blir mye trøkk. Thea er absolutt en som bidrar veldig mye til det, sier Lysdahl til Dagbladet.

Stjernesund innrømmer at hun kjenner seg igjen i beskrivelsen.

- Ja, ja. Bare det er en ny øvelse, vi har en hinderløype eller om det er teknikk- eller motorikktrening, så kjenner jeg det kile i magen for jeg ønsker å gjøre det bra. Så jeg er jo ivrig sånn sett, det er jeg.

- Spiller vi volleyball eller spiller vi tennis eller sånn på samling, så blir jeg revet med jeg skal innrømme det. Jeg er ingen dårlig taper da, det skal jeg ikke ha på meg, insisterer Stjernesund.

Lørdag håper hun å forbedre niendeplassen fra forrige sesong. Det trenger de norske alpintkvinnene i Ragnhild Mowinckels fravær.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media