- Skal gå livet av meg

En misfornøyd Martin Johnsrud Sundby (27) skal reise kjerringa.

MER Å GI: Martin Johnsrud Sundby er løpskåt og klar for sesongens to siste renn. Foto: Anders Skjerdingstad
MER Å GI: Martin Johnsrud Sundby er løpskåt og klar for sesongens to siste renn. Foto: Anders SkjerdingstadVis mer

FALUN (Dagbladet): Med Petter Northug ute av danse på forhånd, er Martin Johnsrud Sundby trolig Norges sterkeste sammenlagtkort under verdenscupfinalen i Sverige.

Etter to av fire etapper ligger Sundby på 20.-plass, 47,5 sekunder bak ledende Eirik Brandsdal. Men så har også de to første etappene — en klassisk sprint og en 3,3 kilometer lang prolog — favorisert sprinterne.

Nå venter 15 km klassisk fellesstart og 15 km jaktstart i fristil.

- Ambisjonen er å gå livet av meg, fastslår Sundby, som føler han er litt bak skjema til en plass på pallen.

Misfornøyd - Jeg er ikke fornøyd med dette. 3,3 kilometer er en distanse vi nesten aldri går, og jeg klart ikke å disponere løpet så godt som jeg håpet. Jeg burde gitt litt mer gass på toppen av Mördarbacken, sier Røa-gutten selvkritisk.

Han har hatt en spesiell sesong, på grunn av hjerteproblemene som ødela høsten. Nå er situasjonen under kontroll, selv om Sundby fortsatt ikke er komfortabel med hjerterytmeforstyrrelsene som dukker opp fra tid til annen.

- Jeg har jo gått veldig få skirenn i vinter, så jeg er løpskåt som få, erkjenner han.

- Hvordan ser du på mulighetene til en pallplass sammenlagt i minitouren?

- Det blir vrient. En del av dem som ligger foran meg på lista, går jo fryktelig fort på alle distanser.

Brandsdal leder Sundby ble nummer 11 på etappen som ble vunnet av kanadiske Alex Harvey. Beste nordmann ble Niklas Dyrhaug på fjerdeplass, mens Anders Gløersen ble nummer fem og Sjur Røthe nummer åtte.

Eirik Brandsdal beholder ledelsen i minitouren på grunn av bonussekundene fra sprintseieren i Stockholm onsdag.

- Jeg regner ikke med at jeg klarer å forsvare denne ledelsen, men jeg skal henge så lenge jeg kan på fellesstarten i morgen. Jeg er ganske god til å henge, sier Brandsdal til Dagbladet.

Sjur Røthe og Niklas Dyrhaug er henholdsvis nummer 13 og 15 sammenlagt, og i god posisjon til å få en god avslutning på sesongen.