«Skal gjøre alt vi kan for å reise hjem som lykkelige vinnere»

I dag skal verdens beste fotballspiller forsøke å runde av suksessåret med seier i prøve-VM. Ronaldinho vil gjerne reise hjem til Brasil som lykkelig vinner.

Den alltid smilende brassen har under prøve-VM vist seg som en inspirerende kaptein for den regjerende verdensmesteren med avgjørende scoringer og målgivende pasninger. I kveld skal han lede andre superstjerner som Adriano, Kaka og Robinho i drømmefinalen i prøve-VM - bare tre uker etter et forsmedelig 1-3-tap i VM-kvalfiseringskamp mot nettopp Argentina i Buenos Aires.

-  Tapet i VM-kvalifiseringen er glemt nå. Dette er en helt annen kamp, og vi skal gjøre alt vi kan for å reise hjem som lykkelige vinnere, sier Ronaldinho i et finaleintervju til fifaworldcup.com.

-  Perfekt avslutning

I oppladningen til kampen har Ronaldinho og de brasilianske spillerne bare slappet av og kost seg på et vis bare brasilianere kan det.

-  Det er sånn vi er. Vi er født med et smil om munnen, og det er slik vi lever livet vårt, fordi vi er lykkelige mennesker. Vi gjør det vi elsker mest av alt, nemlig å spille fotball.

Det siste året har vært skrevet i Ronaldinhos tegn. Og han håper lykken er med ham litt til.

-  Å vinne prøve-VM vil være den perfekte avslutning på en fantastisk sesong. Jeg har vunnet noen utmerkelser i tillegg til ligaen med Barcelona. Jeg har alltid hatt som en stor drøm å vinne en turnering som kaptein for Brasil, og forhåpentligvis får jeg oppleve det allerede i kveld, sier han.

Ronaldinho er i dag kanskje den flest gutter over hele verden drømmer om å være. Hans eget forbilde er fra nasjonen han håper å senke i kveld - og er ingen ringere enn Diego Maradona. Det ble et stjernemøte mellom de to i forbindelse med VM-kvalifiseringskampen i Buenos Aires nylig.

-  Min generasjon fikk aldri sett Pelé spille, så for oss er det Maradona som er den store. Jeg har alltid beundret ham som person også, og alle i familien min har han som sitt forbilde. Det er virkelig noe helt spesielt når Maradona gir deg en klem, eller hyller deg som fotballspiller.

Finalegjengangere

Kveldens finale er også et oppgjør mellom to nasjoner som har satt preg på VM-historien:

Brasil har fem VM-gull (1958, 62, 70, 94 og 02), mens Argentina ble mestre på hjemmebane i 1978 og i Mexico i 1986.

Av totalt 17 VM-finaler er bare seks spilt uten enten Argentina eller Brasil som en av finalistene. Trolig er de også de to største favorittene til å nå VM-finalen i Tyskland neste sommer - selv om de aldri tidligere har møttes i en VM-finale.

Brasils landslagssjef Carlos Alberto Parreira er iallfall selvsikker på de to søramerikanske lagenes vegne:

-  Kveldens finale er et oppgjør mellom de to største VM-favorittene neste år.

Både Parreira og Ronaldinho lover en durabelig fight i kveld.

-  På grunn av historisk kniving mellom oss er det ikke noe som heter vennskapskamp mellom Brasil og Argentina, sier Parreira.

-  Vi er evige rivaler, så dette er en finale som motiverer oss veldig. I en slik kamp glemmer man alt om hvor sliten man er. Å møte din største rival gjør det hele ekstra spesielt. Det kommer til å bli en stor kamp, sier Ronaldinho.

 Vertsnasjon Tyskland møter Mexico i bronsefinalen.

PS! Ifølge TV2 ønsker Brasil et revansjeoppgjør mot Norge. Kampen kan være aktuell på Ullevaal i Oslo i november.

PRØVESATT BENKEN: Brailianerne Adriano, (t.v.), Juan og Ronaldinho tok seg en prat på Argentinas benk på Waldstad i Frankfurt under gårsdagens siste trening.
SMIL PÅ LUR: Brasils kaptein Ronaldinho smiler nesten uavbrutt. Vi er født med et smil om munnen, og det er slik vi lever livet vårt, sier stjernespilleren.