- Skal gjøre alt vi kan for å vinne

Liverpool er solgt til NESV.

SOLGT: Liverpool FC er solgt til New England Sports Venture (NESV), det skriver lokalavisa Liverpool Echo. Foto: Scanpix
SOLGT: Liverpool FC er solgt til New England Sports Venture (NESV), det skriver lokalavisa Liverpool Echo. Foto: ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Etter mye frem og tilbake ble det fredag ettermiddag endelig klart.

Liverpool FC er solgt til New England Sports Venture (NESV), det bekrefter klubben på sine egne hjemmesider.

«Transaksjonen gir klubben en verdi på 2,7 milliarder og eliminerer all tidligere gjeld lagt på klubben av dens tidligere eiere og reduserer klubbens tidligere gjeldsomkostninger fra 25-30 millioner pund til 2-3 millioner pund i året», står det i pressemeldingen på klubbens hjemmesider.

Styret i klubben og de nye eierne holdt i ettermiddag en pressekonferanse med et kaotisk britisk pressekorps til stede.

- Som alle fans vet, er den mest nervepirrende måten å vinne en fotballkamp på å vinne etter straffesparkkonkurranse. Men det er verdt ventetida så lenge resultatet blir det riktige. Dette var det riktige resultatet, åpnet styreformann Martin Broughton pressekonferansen før han etterlot ordet til klubbens nye eier.

Og John William Henry gliste fra øre til øre når han møtte den britiske pressen for første gang.

- Jeg er veldig stolt og ydmyk. Vi har en stor jobb å gjøre. Jeg klarer ikke beskrive gleden over at det nå har gått i orden.

- Vi er her for å vinne. Red Sox er det andre største laget i Major League Baseball. Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne her, sa John William Henry på pressekonferansen.

- Vi kommer ikke til å si så mye, vi kommer mest til å lytte. Vi har mye å lære. Det er for tidlig å si noe konkret om hva vi skal gjøre, men vi vet hva det vil si å vinne, og vi har kommet hit for å vinne, sa han.

Styrformann i NESV, Thomas Werner, sier at de vil være synlige på Anfield, og lover å lytte til supporterne og de som er involvert i den daglige driften av klubben.

- Liverpool Football Club er en historisk institusjon forankret i samfunnet og hos supporterne. Vårt første skritt som nye eiere vil være å lytte. Vi ønsker å høre fra manageren, spillerne og de som er en del av den daglige driften i klubben. Vi skal være synlige på Anfield og vil lytte til dem som har stått ved denne klubben og som er grunnfjellet for dens fremtidige suksess vil bli bygget.

NY EIER: - Jeg er veldig stolt og ydmyk. Vi har en stor jobb å gjøre. Jeg klarer ikke beskrive gleden over at det nå har gått i orden, sier klubbens nye eier John William Henry. Foto: Scanpix
NY EIER: - Jeg er veldig stolt og ydmyk. Vi har en stor jobb å gjøre. Jeg klarer ikke beskrive gleden over at det nå har gått i orden, sier klubbens nye eier John William Henry. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi ønsker å høre fra fansen, lokale ledere og lokalsamfunnet. Vi ønsker å høre fra dem som kjenner LFC best, som har gjort den til det beste og deler vårt ønske om å vende tilbake til en vinnerkultur, sier Werner ifølge Liverpools norske supporterklubb.

Ny stadion? - Vil dere bygge et nytt stadion? spurte en reporter.

- Det er for tidlig å si.

- Hvordan kommer du til å finansiere kjøpet av Liverpool?

- Med pund.

Han kommer trolig ikke til å være tilstede på helgas hatkamp mot Everton.

- Med tanke på supporterne, tror jeg det er best at vi først er tilstede på en hjemmekamp, sa Henry.

Styreformann Martin Broughton blir værende som styreformann inntil videre.
Truer med søksmål Helt ferdig er ikke Liverpool med de tidligere eierne George Gillett og Tom Hicks.

De har riktignok gitt opp eierskapet av klubben, men Gillett truer med å saksøke klubben for nærmere 1,6 milliarder dollar etter det de kaller «episk svindel».

Dagbladet kommer med mer.

LYSERE FREMTID: - Det er en lettelse, det har vært noen tøffe uker i det siste, sier Roy Hodgson om de nye eierne. Foto: Scanpix
LYSERE FREMTID: - Det er en lettelse, det har vært noen tøffe uker i det siste, sier Roy Hodgson om de nye eierne. Foto: Scanpix Vis mer