Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Skal gjøre livet ditt til et levende helvete»

Armstrong truet Hamilton på restaurant.

GAMLE VENNER: Lance Armstrong og Tyler Hamilton syklet sammen på US Postal Team. Hamilton gikk senere til Team CSC. Foto: Reuters / Vincent Kessler / Scanpix
GAMLE VENNER: Lance Armstrong og Tyler Hamilton syklet sammen på US Postal Team. Hamilton gikk senere til Team CSC. Foto: Reuters / Vincent Kessler / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er bare et par uker siden Tyler Hamilton fortalte 60 Minutes at han hadde sett Lance Armstrong injisere EPO, ta testoseron og blodoverføringer da de syklet sammen på US Postal-laget.

I helgen var Hamilton var i Aspen med en gruppe mennesker fra bladet Outside for å trene. På kvelden gikk de ut på restauranten «Cache Cache». Der møttes Armstrong og Hamilton ved en tilfeldighet. Nå har Hamiltons advokat Chris Manderson varslet hendelsen til FBI.

Ifølge Hamilton-leiren, og en av Outside-journalistene som var med på turen, skal Armstrong ha konfrontert Hamilton etter at sistnevnte kom ut fra toalettet. Ifølge ESPN skal han ha spurt om hvor mye han hadde fått betalt for TV-intervjuet med 60 minutes, og sagt at advokatene hans ville «rive han i stykker i vitnestolen» og «gjøre livet ditt til et levende helvete».

Hamilton skal ha bedt Armstrong om å fortsette diskusjonen et annet sted, men Armstrong skal ha nektet å ta diskusjonen annet sted. Hamilton skal ha gått tilbake til bordet sitt ikke lenge etter, der en servitør skal ha fortalt ham at de ikke lenger var velkommen tilbake til restauranten.

- Jeg tror ikke det var tilfeldig at Armstrong var der. Det var godt kjent at Tyler skulle være i Aspen den helgen, sier Hamilton-advokat Chris Manderson til New York Daily News.

Ikke noe drama Armstrong-venn og eier av resturanten, Jodi Larner, forteller om et helt annet hendelsesforløp.

- Det var ikke kjekling, og det var ikke aggressivt. Det var ingen trusler, og bare noen få ord ble sagt. Det var ingen stor scene. Lance reiste seg ikke engang fra barstolen, det var bare to menn som møttes tilfeldig, sier hun og beskriver Hamilton-leirens beskrivelse som «fiksjon» ifølge ESPN.

SAMMEN OPP FJELLET: Lance Armstrong og Tyler Hamilton syklet sammen i en årrekke, men Hamilton forlot Lance og US Postal Team til fordel fot Team CSC. Foto: EPA / Gero Breloer
SAMMEN OPP FJELLET: Lance Armstrong og Tyler Hamilton syklet sammen i en årrekke, men Hamilton forlot Lance og US Postal Team til fordel fot Team CSC. Foto: EPA / Gero Breloer Vis mer

- De hilste på hverandre, og Hamilton prøvde å gi Armstrong en klem, noe Armstrong høflig avslo. Det var ikke noe drama, sier Larner som også sier at Hamiltons selskap skal ha blitt bedt om ikke å komme tilbake på grunn av upassende oppførsel overfor restaurantstaben.

Besatt av Lance Armstrong-advokat Mark Fabiani sier til New York Daily News at Hamiltons reisefølge var utenfor huset til Armstrong på natten. Der tok de bilder

- Det viser hvor besatt Hamilton er med Lance, sier Fabiani.

- Bare tull. Klienten hans truet et vitne i en FBI-etterforskning og han (Fabiani) vil bare lage en konspirasjonsteori. De idiotiske beskyldningene hans har mindre troverdighet enn Tariq Aziz, svarer Manderson på Armstrong-leirens beskyldninger.

UNDER ETTERFORSKNING: Lance Armstrong er under etterforskning av FBI for dopingbruk. Foto: AP Photo / Peter Dejong
UNDER ETTERFORSKNING: Lance Armstrong er under etterforskning av FBI for dopingbruk. Foto: AP Photo / Peter Dejong Vis mer