Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Skal gjøre Lyn til Norges beste

Ingen toppklubber har flere fotballtalenter enn Lyn. Men først skal unggutta sikre NM.

Ambisjonene er på topp hos alle, både Lars Kristian Eriksen (21), Christoffer Dahl (20), Kristian Flittie Onstad (20), Mounir Hamoud (19), Tomasz Sokolowski (19), Bjarne Kortgaard Ingebretsen (17) og Christian Aas (17).

-  Målet mitt er å gjøre Lyn til Norges beste fotballag. Det kan ta litt tid, men kommer garantert til å skje, sier midtbanespilleren Tomasz Sokolowski til Dagbladet foran søndagens cupfinale mot Brann. I Lyn blir han sammenliknet med David Beckham, og spådd en lysende framtid på fotballbanen.

-  Forskjellen er at Tomasz har et mye bedre hode enn Beckham. Det gjør at han får ut mer av potensialet sitt, sier Lyn-trener Espen Olafsen.

FAKTA

FC Lyn Oslo

Stiftet: 3.3. 1896.

Drakter: Rød trøye med bred hvit stolpe, blå bukser og røde strømper (de originale draktfargene).

Hjemmebane: Ullevaal stadion, Oslo.

Supportere: Bastionen.

Publikum: 4000. Budsjett 2004: Totalt: 34,5 millioner.

Hovedtrener: Hans Knudsen og Espen Olafsen.

Seriemesterskap: (2) 1964 og -68.

Cupmesterskap: (8) 1908, -09, -10, -11, -45, -46, -67, -68.

Drømmer om Barcelona


Som Beckham-fan har ikke midtbanejuvelen det minste imot sammenlikningen.

-  Becks er favorittspilleren min, så det passer bra. Selv drømmer jeg om Barcelona. Jeg er forelsket i både byen og laget, og håper Lyn blir et springbrett for meg ut i Europa, sier Tomasz.

Klubbdirektør Morgan Andersen kan ikke få fullrost den jobben unge Tomasz gjør i dagens Lyn-lag.

-  Han er flink både på og utafor banen, og perfeksjonist i alt han gjør. I tillegg har han et fantastisk blikk og spilleforståelse. Minuset er at han ennå er litt for snill. Kan både spille sentral midtbane og indreløper.

-  Sløv og moderne


Også de seks andre unggutta i finaletroppen får gode skussmål av direktøren.

-  Lars Kristian Eriksen er en moderne back med potensial til å bli landslagsspiller. Han er bra trent, har brukbar teknikk og stor fart. I perioder kan han være litt sløv og ukonsentrert, og sovne.

-  Christoffer Dahl er en bauta av en midtbanespiller. Han er bra teknisk, sterk i nærkampene og god på hodet og i en-mot-en.

Kan bli flinkere til å ta de rette valgene.

-  Kristian Flittie Onstad er midtstopper, og bortskjemt hjemmefra. Han er veldig trygg på seg sjøl, og et av Norges største midt-stoppertalenter. Gjennom vinteren må han jobbe hardt for å ta et steg til. Kristian avgjør selv hvor god han kan bli.

-  Mounir Hamoud er godgutten vår, kvikk både i beina og replikken. Han er kantspiller eller back, og trives best framover på banen. Mounir har en fantastisk fysikk, og er totalt uredd. Teknikken hans kan med fordel bli bedre.

-  Litt Beckenbauer


-  Bjarne Kortgaard Ingebretsen har allerede debutert på A-laget, det sier alt om talentet. Han har litt Beckenbauer over seg, leser spillet godt og har en veldig følsom fot. Kan både spille på midtbanen, i midtforsvaret og på venstre back. Trenger å utvikle fysikken.

-  Christian Aas er midtbanespiller, og hospitant på A-laget. Han kommer fra KFUM, har et fantastisk blikk og god teknikk. Før han kan bli en toppspiller, må han bli sterkere og få mer muskler, sier Morgan Andersen.

Foruten de sju forannevnte unggutta har Lyn ei lang rekke talenter for framtida:

 Johan Dahlin (17), keeper fra Trollhättan som er kjøpt inn for neste år.

 Nigerianeren John Obi Mikel (17) ønsker klubben å bruke i søndagens finale.

-  Vi har sendt FIFA en søknad og fått nei, sier Andersen, som har appellert avgjørelsen. -  John er mer enn god nok for laget, men det er lite trolig at han blir spilleklar.

Lyn har også tre nigerianere til i alderen 16- 17 år: Emmanuell Sarki, Zhinedu Obasi Ogbuke og Ezekiel Bala.

 Klubben vurderer også flere spillere på Norges Toppidrettsgymnas (NTG), blant andre Steffen Andresen, som ennå ikke har fylt 16 år.

-  Arvesølv


-  Disse gutta er Lyns arvesølv. Vi vil ikke være med på kjøpegaloppen i norsk fotball, og bruker 1,5 millioner av budsjettet i direkte årlig støtte til NTG, og det samme til å hente inn spillere fra småklubber. De klassespillerne vi skal ha er det meningen å finansiere gjennom ei ekstern investorgruppe, sier Morgan Andersen.

 De tre spillerne Lyn-direktøren gjerne ser i stallen neste år, er Martin Andresen, Anders Stadheim og Jo Tessem.

LYNS ARVESØLV: Her er ungdomsgjengen som skal gjøre Lyn til et storlag. De er mange, de er gode. Og de er alle med i Lyns tropp mot Brann søndag. Bak f.v: Bjarne Kortgaard Ingebretsen (17), midtbane/midtstopper/venstre back, Lars Kristian Eriksen (21), back, Kristian Flittie Onstad (20), midtstopper, Christoffer Dahl (20), midtbane. Mellom f.v: Tomasz Sokolowski (19), sentral midtbane/ indreløper, Christian Aas (17), midtbane. Foran: Mounir Hamoud (19) kantspiller/back.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media