- Skal gjøre topplag av VIF

Kjetil Rekdal (31) fortsetter i Vålerenga i minst tre og et halvt år til. - Målsettingen min er å få laget opp i toppen. Jeg er sikker på at jeg skal få det til, sier Rekdal til Dagbladet.

I går bestemte han seg for å si nei til utlandet og ja til klubben i sitt hjerte. - Det var ikke noe vanskelig valg, selv om jeg ville tjent mer i utlandet. Trivselsmessig og sosialt er Vålerenga en fin klubb. Potensialet ligger der til at vi kan bli en toppklubb. Ved å bruke kunnskapene jeg har på og utafor banen, er jeg sikker på at vi skal være med i toppen, sier Rekdal. Spillerkontrakten hans løper ut sesongen 2003.

- Skal svi

- Parallellt med fotballen vil jeg allerede fra dag én være med i den sportslige planleggingen. Jeg vil også fortsette utdanningen. Når jeg gir meg som aktiv, går jeg over i en stilling som sportssjef. På sikt har jeg lyst til å bli trener, sier Rekdal. Inntil videre har han ingen planer om å gå trener Tom Nordlie i næringen.

- Derimot vil jeg komme med innspill om hva som trengs, om spillestil eller hva slags type spillere vi til enhver tid trenger i klubben. Samtidig vil jeg jobbe for å få vinnerkultur inn i laget. Vålerenga har vært for vant til å tape, og å godta nederlag. Jeg synes det skal svi når laget går av banen uten poeng, sier Rekdal.

Nei til supertilbud

Ifølge eget utsagn, sto han igjen med to-tre alternativer før helga.

- Et av tilbudene er det beste jeg noen gang har fått.

- Jeg kunne reist til utlandet og tjent mer, men synes likevel det var lett å velge Vålerenga. De sportslige utfordringene er like bra i Oslo som utenlands. Dessuten kommer det et liv etter fotballen, sier Rekdal til Dagbladet. Hvor mange millioner han får for engasjementet i Vålerenga, vil han ikke si noe om.

- Både klubben og jeg er fornøyd med avtalen. Da synes jeg ikke det er noen grunn til å snakke om økonomi, sier Rekdal på pressekonferansen i Vålerenga-sjappa.

- Vålerengas daglige leder Anders Krystad karakteriserte gårsdagen som «en fin dag i klubbens historie».

ENKELT VALG: Kjeltiul Rekdal hevder det ikke var vanskelig å si ja til Vålerenga, selv om han hadde fått fete tilbud fra utlandet.