Skal ha fått beskjed om å forlate sidelinjen om han ikke tok seg sammen

TV 2-Davy rapportert til NFF etter dommerklager.

RAPPORTERT: Davy Wathne skal ha klaget på dommeravgjørelser som gikk i Branns disfavør. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
RAPPORTERT: Davy Wathne skal ha klaget på dommeravgjørelser som gikk i Branns disfavør. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Etter det VG kjenner til, skal TV 2-reporter Davy Wathne ha klaget gjentatte ganger på dommerteamet under gårsdagens NM-kvartfinale mellom Odd og Brann.

Ifølge VG skal 64-åringen ha fått beskjed om å forlate sidelinjen om han ikke tok seg sammen.

Bedt om å roe seg Fjerdedommeren ba også reporterens kollega i TV 2, Freddy dos Santos, om å roe ned Wathne.

- Jeg måtte prate til han. Det er noe alle så. Delegaten som var til stede fra Norges Fotballforbund (NFF) satt på tribunen rett bak oss og fikk det også med seg. Dette er en sak han vil skrive en eventuell rapport på, sier Kristoffer Helgerud til VG.

- Hjalp det å si fra?

- Ja, i etterkant ble det rolig. Jeg ba han om å roe seg, og ga beskjed om at hvis det gjentok seg måtte vi finne på noe mer.

Rapportert til NFF VG får bekreftet fra NFFs kampdelegat at han har rapportert Wathnes oppførsel. Avisen skriver at dommerteamet kommer til å gjøre det samme.

Til Dagbladet forteller TV-2-profilen at han var engasjert, men ikke ut over det vanlige.

- Jeg sto på langsiden med noen karer fra ODD. Det var et veldig trivelig vertsskap. Vi sto der og spøkte og ertet hverandre. Det var ikke noe mer enn det. Så kom Helgerud og ba Freddy dos Santos om å roe meg ned, men det var en kameratslig, tøysete tone over det, sier Wathne til Dagbladet.

Reporteren mener det er et større problem for norsk fotball at det er for lite engasjement - enn for mye. Wathne forteller samtidig at han ikke har hørt noe fra dommerne i etterkant.

-Jeg har ikke hørt noe fra noen. Hvis jeg heller ikke gjør det, skal jeg på Sør Arena og jobbe i kveld, sier Wathne til Dagbladet, med henvisning til oppgjøret mellom Start og Strømsgodset.