Roman Abramovitsj

Skal ha hatt nøkkelrolle

Den tidligere Chelsea-eieren Roman Abramovitsj (55) skal ha spilt en nøkkelrolle i løslatelsesprosessen for flere briter i Russland.

TIDLIGERE CHELSEA-TOPP: Roman Abramovitsj skal ha vært involvert i løslatelsen av fem briter. Foto: PA
TIDLIGERE CHELSEA-TOPP: Roman Abramovitsj skal ha vært involvert i løslatelsen av fem briter. Foto: PA Vis mer
Publisert

En av de fem britene som ble løslatt fra fangenskap av russiske styrker, John Harding, har uttalt at tidligere Chelsea-eier Roman Abramovitsj ønsket dem velkommen på flyturen ut av Russland.

I et intervju med britiske The Sun, gjengitt av Independent, sa Harding at han hadde snakket med assistenten til Abramovitsj . Han fortalte at den tidligere Chelsea-eieren hadde spilt en viktig rolle i løslatelsesprosessen.

Harding ble løslatt onsdag, sammen med Shaun Pinner, Aiden Aslin, Dylan Healy og Andrew Hill. De landet i Storbritannia tidlig torsdag morgen.

- Shaun pratet med ham om fotball lenge, og jeg snakket med assistenten hans. Det er ganske spesielt å tenke på at han var involvert. Han er godt respektert av oss nå. Han har gjort utrolig mye for oss og vi kan ikke få takket han nok, sa Harding til The Sun og fortsatte:

- Han var en herlig fyr. Han er en legende. Vi elsker ham og jeg er så takknemlig for innsatsen hans.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov forlot salen midt under et møte i FNs sikkerhetsråd torsdag kveld 22. september. Jonas Gahr Støre var selv vitne til russerens stunt. Video: Vegard Kvaale / Dagbladet Vis mer

I en uttalelse publisert av Foreign Office, sier Shaun Pinners familie at de er lykkelige over løslatelsen.

- Vi vil takke alle som har vært involvert i Shauns løslatelse. Det har vært en veldig emosjonell tid. Det har vært en krevende tid for Shaun og familien vår som nå har kommet til en lykkelig løsning. Shaun er ved godt mot, heter det i uttalelsen.

Den tidligere Chelsea-toppen annonserte i mars at han selger klubben, som følge av Russlands krigføring mot Ukraina.

55-åringen ble sanksjonert av den britiske regjeringen 10. mars, etter at Downing Street hevdet å ha bevis på hans tilknytninger til Vladimir Putin.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer