FORHINDRET TERRORANGREP?: Tysk politi skal ha avverget et terrorangrep mot et sykkelritt der Alexander Kristoff deltar. Foto: AP Photo/Michel Spingler
FORHINDRET TERRORANGREP?: Tysk politi skal ha avverget et terrorangrep mot et sykkelritt der Alexander Kristoff deltar. Foto: AP Photo/Michel SpinglerVis mer

Skal ha planlagt terrorangrep mot sykkelritt der Kristoff deltar

Avlyses.

SISTE: Sykkelryttet er avlyst. Det melder NTB.

(Dagbladet): Tysk politi pågrep natt til torsdag to personer som skal ha planlagt et terrorangrep mot et sykkelløp i Tyskland, der Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm skal delta.

TV 2 siterer den tyske TV-kanalen ZDF, som melder at angrepet var planlagt i en liten landsby i et skogsområde der løypa går gjennom. Foruten Kristoff og Bystrøms Katjusja, deltar flere storlag i «Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt».

Ektepar pågrepet Politiet skal ha funnet rørbomber, våpen og en detonator hjemme hos de to, som er gift.

Mannen skal i en årrekke hatt kontakt med en gruppe kalt «Sauerland», som stod bak et terrorangrep i 2007 i Medebach i Tyskland.

Ingenting tyder på at rittet, som går i morgen, blir avlyst. Det sier den danske Tyskland-korrespondenten Niels Bünemann ifølge TV 2.

- Folk er i sjokk over at noe slikt kan ramme en folkefest som sykkelløpet er. Men politiet grep inn i tide så det ser ut til at det vil bli gjennomført, sier han.

- Ekkelt Alexander Kristoff hadde nettopp blitt informert om saken da Dagbladet tok kontakt med ham i ettermiddag.

- Det er godt at de har klart å avverge det, slik at det ikke ble noe av. Hvis ikke hadde jo mange liv stått i fare, sier Kristoff til Dagbladet.

- Hvordan er det å få en slik beskjed?

- Det er klart det er ekkelt å få en slik beskjed. Men slik kan skje hvor som helst og når som helst, sier Kristoff, og legger til at det ikke vil forstyrre hans forberedelser til rittet i noen særlig stor grad.

Kristoff har som kjent hatt en fantastisk vårsesong, og står med 11 seiere så langt denne sesongen.