VILLE IKKE SVARE PÅ LANDSLAGSSPØRSMÅL: Den nye Lillestrøm-treneren Jørgen Lennartsson ønsket ikke å svare på hvorvidt han har vært aktuell som Sverige-trener eller ikke. Reporter: Ine-Elise Høiby / Video: Andreas Lekang Vis mer

Jørgen Lennartsson til Lillestrøm:

Skal ha takket nei til det svenske landslaget. I dag tok han over Lillestrøm

Jørgen Lennartsson skal ha vært høyaktuell for det svenske landslaget i 2016. Det ville han ikke svare på.

ÅRÅSEN (Dagbladet): I dag ble den tidligere Stabæk-treneren Jørgen Lennartsson presentert som ny trener for Lillestrøm Sportsklubb. Han har i første omgang skrevet under en kontrakt på 2,5 år.

Den svenske 53-åringen var i Stabæk under 2011-sesongen, men forlot klubben til fordel for svenske Elfsborg etter sesongslutt.

I dag ble han altså presentert på Åråsen, som Arne Erlandsens arvtaker. Erlandsen og Lillestrøm skilte lag for drøye to uker siden, bare to måneder etter å ha forlenget avtalen med klubben.

På mandag møter Lennartsson opp på Åråsen for å møte spillerne og støtteapparatet for første gang. Han gleder seg over å være tilbake i norsk fotball.

- Det føles fantastisk godt. Jeg er utrolig motivert, sulten og inspirert for denne jobben. Jeg har en veldig god følelse, sier Lennartsson til Dagbladet.

Mulig landslagstilbud

Han forlater venner og familie til fordel for trenerjobben i Lillestrøm, men skal vi tro svenske medier kunne svensken ha jobbet i hjemlandet også.

I februar skrev svenske Expressen at Lennartsson takket nei til å ta over det svenske landslaget etter Erik Hamrén i 2016. Da jobbet Lennartsson som trener i IFK Göteborg, og ifølge avisa skal han ha takket nei fordi han lå an til en kontraktsforlengelse med IFK.

Dette skal ikke ha skjedd, og året etter (sommeren 2017, red.anm.) fikk han sparken. Men selv om det er to år siden han antakelig fikk tilbud om å trene det svenske landslaget, vil han ikke snakke om det.

- Jeg har ingen kommentar til det, svarte Lennartsson raskt på Dagbladets spørsmål om landslagsjobben.

Krever hard jobbing

Nå er det altså Lillestrøm som står for tur for den suksessrike treneren. Han har ledet flere lag med stor suksess, og håper nå å kunne redde romeriksklubben opp fra bunnen av tabellen.

- Jeg går inn med stor respekt og ydmykhet med tanke på tabellsituasjonen. Her trengs det at hele klubben med støtteapparat og spillere jobber knallhardt for å klatre på tabellen, og det er primærmålet. Jeg krever hard jobbing fra alle, sier Lennartsson.

HAR VÆRT I STABÆK: Jørgen Lennartsson var i Stabæk i 2011-sesongen. Her fra en kamp mot Strømsgodset samme år. Foto: Marius Knutsen / SCANPIX
HAR VÆRT I STABÆK: Jørgen Lennartsson var i Stabæk i 2011-sesongen. Her fra en kamp mot Strømsgodset samme år. Foto: Marius Knutsen / SCANPIX Vis mer

Han er foreløpig ikke sikker på hva som blir den største utfordringen for ham i Lillestrøm, men at det for hele klubben er å ta så mange poeng som mulig for å klatre på tabellen.

På pressekonferansen fortalte Lennartsson at spillestilen i Lillestrøm passer ham, og at han gleder seg til å jobbe med laget.

Men spillere og støtteapparat, de har han altså ikke møtt ennå.

- Spillerne er på ferie, de burde ikke bruke den på å snakke med meg. Vi møtes alle sammen på mandag, sier han og smiler.

Får midler til spillerkjøp

Spillertroppen har han uansett rukket å ha mange tanker om, og har allerede diskutert med sportssjef Simon Mesfin om framtida og lagt noen planer internt.

Styreleder Morten Kokkim sier til Dagbladet at den økonomiske situasjonen i Lillestrøm er under kontroll og bedre enn tidligere, og at Lennartsson vil få noen midler å handle spillere for dersom det trengs.

TILBAKE I NORGE: Jørgen Lennartsson er tilbake i Norge. Nå som Lillestrøm-trener. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet
TILBAKE I NORGE: Jørgen Lennartsson er tilbake i Norge. Nå som Lillestrøm-trener. Foto: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

Noe mer vil ikke Lennartsson si heller.

- Vi får se hva som skjer på spillerfronten, men det er saker vi jobber med.

- Har du noen spillere på blokka du jakter?

- Iniesta, sier Lennartsson.

- Ikke Messi?

- Nei, heller Iniesta enn Messi, sier han og ler.