- Skal helst helt ned i kjelleren

Northug jakter godfølelsen i Davos.

GLAD FOR Å VÆRE TILBAKE: Petter Northug på pressetreff i Davos fredag ettermiddag i forkant av helgens verdenscuprenn i langrenn i samme by. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
GLAD FOR Å VÆRE TILBAKE: Petter Northug på pressetreff i Davos fredag ettermiddag i forkant av helgens verdenscuprenn i langrenn i samme by. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS / OSLO (Dagbladet): Etter å ha gjort «comeback» i norgescupen forrige helg, er Petter Northug tilbake i verdenscupmanesjen i Davos i helga.

Og 24-åringen gleder seg til å kjøre verdenscuprenn igjen.

- Det er artig og fint å være tilbake i verdenscupen igjen,. Jeg kjenner at jeg er litt mer spent i kroppen, men det er bare en god følelse, sier Petter.

Gode følelsen Ambisjonene for lørdagens 15 kilometer klassisk er ikke først og fremst de gode resultatene, snarere den gode følelsen.

- Jeg håper jo å forbedre 21. plassen min fra i fjor, men det er ikke sikkert jeg klarer det. Jeg har aldri fått det til på distanserenn i Davos før, uten at jeg kan forklare hvorfor.

- Det viktigste for meg nå er å få noen gode gjennomkjøringer. Det får jeg her, og jeg vet det vil være positivt foran neste helg, i La Clusaz. Det er en arena jeg har langt bedre minner fra, sier Northug.

- Men, jeg har ikke gitt opp å knekke «Davos-koden» heller. Jeg skal selvsagt prøve, men jeg trenger som sagt ei gjennomkjøring, og skal helst helt ned i kjelleren. Kanskje klarer jeg endelig å finne flyten og rytmen i denne løypa også, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer