GLAD FOR Å VÆRE TILBAKE: Petter Northug på pressetreff i Davos fredag ettermiddag i forkant av helgens verdenscuprenn i langrenn i samme by. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
GLAD FOR Å VÆRE TILBAKE: Petter Northug på pressetreff i Davos fredag ettermiddag i forkant av helgens verdenscuprenn i langrenn i samme by. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

- Skal helst helt ned i kjelleren

Northug jakter godfølelsen i Davos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DAVOS / OSLO (Dagbladet): Etter å ha gjort «comeback» i norgescupen forrige helg, er Petter Northug tilbake i verdenscupmanesjen i Davos i helga.

Og 24-åringen gleder seg til å kjøre verdenscuprenn igjen.

- Det er artig og fint å være tilbake i verdenscupen igjen,. Jeg kjenner at jeg er litt mer spent i kroppen, men det er bare en god følelse, sier Petter.

Gode følelsen Ambisjonene for lørdagens 15 kilometer klassisk er ikke først og fremst de gode resultatene, snarere den gode følelsen.

- Jeg håper jo å forbedre 21. plassen min fra i fjor, men det er ikke sikkert jeg klarer det. Jeg har aldri fått det til på distanserenn i Davos før, uten at jeg kan forklare hvorfor.

- Det viktigste for meg nå er å få noen gode gjennomkjøringer. Det får jeg her, og jeg vet det vil være positivt foran neste helg, i La Clusaz. Det er en arena jeg har langt bedre minner fra, sier Northug.

- Men, jeg har ikke gitt opp å knekke «Davos-koden» heller. Jeg skal selvsagt prøve, men jeg trenger som sagt ei gjennomkjøring, og skal helst helt ned i kjelleren. Kanskje klarer jeg endelig å finne flyten og rytmen i denne løypa også, sier han.

- Ingen får tak i meg Under de nå etter hvert så velkjente «hviledagene» da Petter totalt manglet form haglet det inn med gode råd til Petters manager og pappa John fra velmenende hjelpene som ønsket Petter god og rask bedring.
 
- Var det plagsomt?

- Jeg merket ingenting til det. Vet ikke noe om det heller. Ingen får tak i meg uansett, sier Northug jr.

- Svenske leger har sammen med Per Elofsson gått ut og sagt at du tar en sjanse ved å trene i høyden nå etter det du har vært gjennom. At du tar en stor risiko som i verste fall kan ødelegge VM?

- Det tror jeg nok ikke. Jeg tror på det jeg driver med, og ser ingen risiko med dette. Jeg var ikke bekymret de dem dagene jeg slappet av. Og jeg er ikke bekymret nå. Ikke vil jeg bli bekymret om jeg går i veggen og ikke får det til her.

- Jeg tenker langsiktig og det er egentlig bare VM og Tour de Ski jeg tenker på, sier Petter Northug.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer