-  Skal holde dem i øra

VIF-gutta er fortsatt klin kokos, men Kjetil Rekdal spiller 3. divisjonsfotball i øsende regnvær. Derfor er Vålerenga en gullkandidat.

VALHALL (Dagbladet): Steffen Iversen har gitt nytt humør og nye kvaliteter til Vålerenga. Det synes. Men enda tydeligere er Kjetil Rekdals iboende fotballfanatisme - den som fikk ham til å gi alt da Vålerenga 2 slo Asker 7-0 i går kveld.

En vaktbikkjerolle ingen slipper unna.

Ullevaal stadion søndag et par minutter før kampstart Vålerenga- Molde: Via TV-kameraet i Vålerenga-garderoben kan 10 232 tilskuere se en ilter Kjetil Rekdal på storskjermen. Plutselig knuser treneren ei kjekspakke ned i garderobegulvet. Storskjermen er uten lyd. Og for publikum ser det ut som Rekdal klikker fullstendig på noen av spillerne. Dagbladet gir deg her lyden:

-  Slik skal Molde se ut når vi er ferdige, skrek nemlig romsdalingen Rekdal til spillerne og pekte på kjekspakka.

90 minutter etter hadde han fått det som han ville.

Nedrykkstruede Molde var smuler.

Skal ha kontroll

-  Dette er motivasjonspsykologi. Spillerne skal aldri ha kontroll på hvor de har meg. Det skal «koke under kålen», som det heter. Da vi tapte 2-1 for Lyn etter et seint seiersmål, og etter at vi hadde en haug med målsjanser - regnet spillerne med at jeg skulle være illsint. Og selvfølgelig var jeg skuffet fordi vi tapte. Men da passet jeg på å gi dem skryt for at vi gikk for seieren på slutten, forklarer Kjetil Rekdal til.

Og det er ikke første gang 35-åringen tar spillerne på senga denne sesongen.

 Vålerenga trente klokka 09.00 på 17. mai. Enkelte spillere mente grunnen var at treneren ikke har et liv utenom fotballen.

 Etter cuptapet mot Bærum truet Rekdal spillerne med A-etat. Da måtte midtbanespiller Freddy dos Santos minne treneren om at det faktisk finnes et lovverk som justerer slike ting i Norge.

-  Hvis spillerne leser meg som ei åpen bok, har jeg brent av kruttet, mener Kjetil Rekdal.

15 poeng

Krutt er det nok av i en klubb som ikke har hatt det så trivelig på 20 år. Vålerenga er nå to poeng bak formsvake Rosenborg fem kamper før slutt. Siste tap kom mot Lyn 26. juli. Og nå har de det så trivelig, at de ikke helt vet hva de skal si.

Trener Kjetil Rekdal har bedt spillerne la være. En irritert direktør Kjetil Siem er livredd for at Vålerenga skal framstå som hovmodige utad. Men selvfølgelig ble det gullsnakk til lunsj på Valhall dagen etter 4- 1-seieren mot Molde. Slik det gjerne blir når klubben din er fattige to poeng bak Rosenborg i slutten av september. Og potetene i Orkdal har blomstra fra seg.

-  Jeg er ikke redd for å si at vi har en sjanse. Men vi er prisgitt hjelp fra andre. Det er fem kamper igjen. Jeg tror vi må vinne alle for å bli mestret, slår Kjetil Rekdal fast.

Ulikt RBK

Den hjemvendte Steffen Iversen strålte på Ullevaal søndag. Trønderen er enig med Rekdal i at Vålerenga må vinne resten for å kunne ta gull.

-  Men det kan vi ikke tenke på. Vi har en vanskelig kamp mot Tromsø på mandag, sier Steffen Iversen til Dagbladet.

-  Men Rosenborg har to tap på rad nå?

-  Det er ulikt dem. Men alle lag får en liten downperiode.

Og til glede for direktør Siem, legger Ivers til følgende:

-  Uansett kan vi ikke tenke på hva Rosenborg gjør. Vi må se på tabellen når det er slutt.

Ikke penger til vest

-  Sannsynligheten er ikke veldig stor for at vi skal greie det. Jeg tror ikke Rosenborg gir fra seg særlig flere poeng. Det er ulogisk at de taper når det er fem kamper igjen, mener Kjetil Rekdal som karakteriserer Vålerengas gjenværende program som tøft.

-  Vi møter lag som har like stort poengbehov som oss. Tromsø kjemper om medalje. Odd Grenland slåss om Royal League-plass. Sogndal kjemper mot nedrykk. Ham-Kam kjemper om Royal League-plass og Stabæk er der nede, sier Rekdal som også har medaljepusten til Tromsø og Lyn i ryggen.

-  Hvem ville du satset penger som seriemester?

Den som gir best odds, svarer Rekdal.

-  Lyn, altså?

-  Nei, nei, nei, flirer Rekdal.

GA ALT: Kjetil Rekdal jobbet steinhardt for Vålerengas 3. divisjonslag mot Asker i går kveld. Vålerenga vant 7- 0 - selvfølgelig med Rekdal på scoringslista. - Morten Berre prøvde å stjele scoringa mi, men jeg mener at ballen gikk rett inn, sier Rekdal til Dagbladet.