Skal hoppe etter Benny

STAVANGER (Dagbladet): «Benny! Benny! Benny!» ropte publikum taktfast da Viking valset over Lillestrøm. På klubbhuset satt Kjell Inge Olsen i visshet om at han skal overta etter legenden Lennartsson.

- Jeg hørte ropene. Ikke rart at de støtter en så strålende og karismatisk trener. Men jeg ser det som en inspirasjon å skulle ta over etter ham, sier Kjell Inge Olsen.

Han vil ikke sammenliknes med svensken, men det kan han bare glemme. Den umeritterte treneren vil bli vurdert opp mot Benny fra første spark.

- Du må være modig som tør dette?

- Det får andre vurdere. Men mot er jo en av egenskapene man må ha for å ta en sånn jobb, sier Vikings kommende trener.

Topp utdanning

Da ryktene begynte å gå om at en tidligere 2.-divisjonstrener skal overta klubben neste sesong, trodde mange det var en spøk. Men Viking-direktør Bjarne Berntsen tuller ikke.

- Det er klart at en lokal trener vil ha større fallhøyde. Men Kjell Inge er en kunnskapsrik, ung og sulten trener med topp trenerutdanning, sier Berntsen.

Olsens fotballerfaring består hovedsakelig av fem år (1996-2000) som trener for 2.-divisjonslaget Vidar.

- Jeg har sannsynligvis norgesrekorden i kvalifisering til 1.-divisjon. I tre år på rad spilte vi om opprykk, men tapte med ørsmå marginer hver gang, sier han.

Brede Hangeland spilte for Vidar under Kjell Inge Olsen.

- Han krever veldig mye av spillerne. Jeg har aldri opplevd sånt trøkk på trening som under Kjell Inge, sier Brede Hangeland, som gleder seg til å få gamletreneren som sjef igjen.

Vil i angrep

Da Benny Lennartsson fikk kontrakt med Viking for to år siden, takket Olsen nei til jobb som spillerutvikler. Fredag takket han ja til toppjobben.

- Jeg følte tida var moden. Og jeg hadde lyst! sier Olsen.

- Hva slags fotballfilosofi bekjenner du deg til?

- Det skal gå fort framover. Fotball handler jo om å score mål, sier Olsen.

POPULÆR: Benny Lennartson fikk publikums hyllest etter kampen. Den avtroppende treneren er veldig populær i Stavanger.
NY MANN: </B> Kjell Inge Olsen