Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France 2018:

- Skal ikke bry oss for mye om resultatet

Grøndahl Jansen vil finne godfølelsen igjen etter litt stang ut.

STANG UT: For Amund Gørndahl Jansen og kaptein Dylan Groenewegen (t.h) har Tour de France hatt en trøblete start. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STANG UT: For Amund Gørndahl Jansen og kaptein Dylan Groenewegen (t.h) har Tour de France hatt en trøblete start. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

CHOLET (procycling.no): Etter etter to spurtetapper hvor det ikke gikk veien for Dylan Groenewegen og Team LottoNL-Jumbo, ble det et nytt fokus med mandagens lagtempo.

Det ble heller ingen stor opplevelse for det nederlandske laget, som etter en meget rolig åpning tapte ett minutt og 15 sekunder til vinnerlaget BMC og endte på en 13. plass.

Dermed et tidstap som merkes for Steven Kruijswijk og Primoz Roglic, uten at Amund Grøndahl Jansen virket veldig brydd over nettopp det.

- På etappen til Roubaix kan du fort vinne eller tape mye mer enn dette. Det blir litt piss i havet til slutt. Det er ingen som husker det i Paris uansett, sier nordmannen.

Håper på en kjøligere dag

Til nederlandske medier har Groenewegen vært tydelig på at beina ikke føles ut som de er på topp, men Grøndahl Jansen er ikke bekymret for noen formsvikt.

- Jeg tror det er varmen som har spilt ham et puss. Det er årets høydepunkt, og da er det alltid mulighet for at du er litt for gira eller spent. Han har ikke følt seg helt på topp og da blir det enda vanskeligere å få ting til å stemme. Jeg tror det eneste som skal til er en kjøligere dag eller en dag hvor alt går bra.

Tirsdag venter nok en mulighet for lagets spurtstjerne.

Etter et par negative opplevelser, håper man å snu trenden. De to foregående avlsutningene er ferdig analysert, og de anser seg for "ferdige med det".

- Har dere tro på seier?

- Vi skal ikke bry oss for mye om resultatet, vi skal bare prøve å kjøre spurten som vi har gjort tidligere, sier Grøndahl Jansen.

For tidligere har fungert veldig godt så langt denne sesongen, med hele ni seirer for Groenewegen.

MED TIL MÅL: Amund Grøndahl Jansen (i midten) var en av de seks LottoNL-Jumbo-rytterne som kom samlet til målstreken i Cholet.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MED TIL MÅL: Amund Grøndahl Jansen (i midten) var en av de seks LottoNL-Jumbo-rytterne som kom samlet til målstreken i Cholet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

- Som forventet for egen del

Grøndahl Jansen har den viktige rollen den neste siste opptrekkeren, men har foreløpig hatt lite å juble for etter en sjetteplass og en 32. plass på Groenewegen.

- Det har vært to hektiske dager. Vi har hatt stang ut og det er selvfølgelig skuffende. Det er ikke noe i veien med formen, tror jeg, og i dag (på lagtempoen) hang jeg og med og kunne bidra helt inn til mål. Man kunne håpet at man var bedre, men det får man ta med årene.

- Det er omtrent som forventet for min egen del, men jeg hadde forhåpninger om at vi skulle gjøre det bedre på de to første spurtetappene.

- Har dere tatt for lett på det?

- Vi har stort sett fått det til veldig bra veldig ofte. I oppladningen har vi trent mye og i Slovenia var han overlegent den raskeste. Jeg vil ikke si det er noe feil med forberedelsene og jeg tror heller ikke han takler motgang dårlig. I går kunne det fort blitt veldig bra også, om vi ikke hadde havnet bak velten. På videoen i etterkant så vi at vi kunne kommet bakfra med fart inn på den siste kilometeren. På den første dagen følte han seg ikke bra. Det er ikke noe vi tenker mye mer på nå. Nå har vi analysert det og ser fram til i morgen og prøver igjen der.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!