Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Skal ikke så mye til før Given blir skadd

Fire dager etter måtte Gunnar Nielsen steppe inn.

14 MINUTTER: Gunnar Nielsen fikk 14 minutter i Manchester City-debuten, etter at Shay Given ble skadd. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP
14 MINUTTER: Gunnar Nielsen fikk 14 minutter i Manchester City-debuten, etter at Shay Given ble skadd. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Hvis du har en keeper som kan se inn i framtida, da har du unektelig en fordel.

Da er det bare å krysse fingrene for straffesparkkonkurranse i cupen.

Manchester City-tredjekeeper Gunnar Nielsen er nok ikke synsk, men han spådde godt om det som kunne komme til å skje for en uke siden. Tirsdag i forrige uke sa han nemlig følgende til klubbens hjemmeside:

- Det skal ikke så mye til før Shay (Given, førstekeeper) blir skadd i en kamp og da må jeg være klar.

Fikk 14 minutterDen færøyske 23-åringen satt på benken i lørdagens kamp mot Arsenal. Given holdt nullen og City var på vei mot et viktig poeng i kampen om fjerdeplassen i Premier League. 14 minutter før slutt ble Given skadd.

Nielsen rakk bare å tre på seg hanskene før han måtte i ilden - en brå debut på toppnivå for ferskingen.

Eller, kanskje ikke for ham - han visste jo at det fort kunne skje.

- Du må være fokusert og mentalt sterk, for det er ganske lett å sitte på benken og tenke at du ikke kommer til å spille noen rolle i kampen. Du må være klar før og under kampen, for det kan bli bruk for deg når som helst, sa Nielsen i intervjuet fire dager før kampen i London.

Nielsen kom til England i 2007, men fikk aldri spilletid i Blackburn. Han var utlånt til Motherwell, men fikk ikke sjansen der heller. I fjor sommer dro han til Manchester og denne sesongen har han vært på et utlån i Wrexham, hvor han spilte fem kamper.

Ber om dispensasjonGunnar Nielsen er i utgangspunktet tredjevalget på City of Manchester Stadium. Nå er han klubbens eneste valg. Shay Given mister resten av sesongen og andrekeeper Stuart Taylor er også skadd.

På grunn av denne keepersituasjonen ber nå City-ledelsen Premier League om dispensasjon til å hente inn en ny målvakt.

BBC forteller også om en liknende episode i Chelsea tidligere denne sesongen, hvor de bare hadde Ross Turnbull tilgjengelig for en seriekamp mot West Ham.

Da måtte vestlondonerne hente opp Rhys Taylor fra ungdomsakademiet for å ha en keeper på benken.

Ifølge Press Association har City nå - i påvente av Premier Leagues avgjørelse - lagt ut agn hos Sunderland, i håp om å låne deres tredjekeeper Martin Fulop. BBC melder at de også prøver seg på Joe Hart, som er lånt ut fra City til Birmingham.

KEEPERPROBLEM: Shay Given mister resten av sesongen, og Manchester City har nå bare Gunnar Nielsen med hansker. Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS
KEEPERPROBLEM: Shay Given mister resten av sesongen, og Manchester City har nå bare Gunnar Nielsen med hansker. Foto: STEFAN WERMUTH/REUTERS Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!